MELİS ANTER

Muğla’nın Milas ilçesinde yaklaşık iki haftadır Akbelen ormanın kesilmemesi için nöbeti tutan İkizköylülere, Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (MİDOSK) üyesi dağcılardan destek geldi. Aksaray ilindeki Hasan Dağı’nın 3.268 metrelik zirvesine çıkan dağcılar, zirvede “‘Milas-İkizköy Direnipduru” yazılı pankart açtı.

MİDOSK Başkanı Baki Çetinkaya ve Milas Dağcılık Arama Kurtarma Merkezi Başkanı Mehmet Nergiz, bugün Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı ziyaret ederek Hasan Dağı zirvesindeki etkinlik hakkında bilgi verdi. Grup, zirvede açılan pankartla da hatıra fotoğrafı çektirdi.

“DAĞCILAR OLARAK HER TÜRLÜ DOĞA TAHRİBATINA KARŞIYIZ”

Baki Çetinkaya; “Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü olarak planlı yaz dönemi etkinliklerimizden olan Aksaray Hasan Dağı zirve tırmanışı 23-24-25 tarihlerinde 9 dağcı ile gerçekleştirdik. Tarih ve doğayı iç içe barındıran Muğla’mızda yapılmak istenen her türlü doğa tahribatına Milas Dağcılık olarak karşı olduğumuzu ve karşısında duracağımızı belirtmek isteriz. Bu vesile ile zirvede Muğla İkizköy’de yapılmak istenen ağaç katliamına dikkat çekmek amacıyla MİDOSK olarak açtığımız pankart ile İkizköy’e destek olduğumuzu gösterdik” diye konuştu.

Milas Belediye Başkanı Tokat da “Topraklarını, ormanı ve çevreyi koruma adına büyük mücadele veren İkizköylü vatandaşlarımıza destek olmak adına böyle anlamlı bir etkinlik gerçekleştiren MİDOSK’ a teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: anka