Türk halk müziğinin usta ismi İsmail Hakkı Demircioğlu, Rize’nin İkizdere ilçesindeki İskencedere Vadisi'ne yapılmak istenen taş ocağına karşı çıkan bölge halkının direnişini desteklemek ve doğa katliamını protesto için türkü besteledi. Demircioğlu, türküsünde, "İnsan olan kiyar mi Boyle guzel doğaya Ne doymaz bişesunuz Gidin burdan uzağa" diye seslendi.

Türk halk müziğinin usta ismi İsmail Hakkı Demircioğlu, taş ocağı yapılmak istenen Rize’nin İkizdere ilçesindeki İskencedere Vadisi halkının direnişini desteklemek ve doğa katliamını protesto için türkü besteledi.

Rize İkizdere’de İskencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağına karşı 17 günlük kapanmada da köylüler doğa nöbetini sürdürüyor. Sanatçılardan da direnişteki bölge halkına destek geliyor.

Erkan Oğur'la birlikte yaptıkları çalışmalarla bilinen usta müzisyen İsmail Hakkı Demircioğlu, direnişteki İkizdere ilçesi İskencedere Vadisi halkına destek vermek, doğa katliamını protesto etmek için türkü yaktı.

Demircioğlu, yaptığı türküyü sosyal medya hesaplarından paylaştı. İsmail Hakkı Demircioğlu’nun bu çalışması beğeni topladı.

Doğa katliamına isyan eden ve bu katliama karşı direnenlere seslenen Demircioğlu’nun türküsünün sözleri şöyle:

“Rize’de İkizdere

Zor bir vadi burasi

Ağaçlarun altinde

Saklanmişti kayasi

Candarmayla geldiler

Köylilerun önüne

Bi turli anlamadum

Ha bunlarun derdu ne

Dozer vurdi kepçeyi

Ağaçlari yiktiler

Teyzeler emiceler

Ağlayup beklediler

İnsan olan kiyar mi

Boyle guzel doğaya

Ne doymaz bişesunuz

Gidin burdan uzağa

Karadeniz uşağı

Asma başun aşağı

Hak hukuk adaleti

Kaldur yerden yukarı"

 

Kaynak: anka