İkinci Yüzyıl Dergisi’nin beşinci sayısı “Yerel Yönetim” başlığı ile yayınlandı. Dergide, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’nde yer alan “Yeni bir merkez-yerel dengesi kurulacaktır” başlığı ele alındı.

Dergi çalışmalarını yürüten CHP Parti Meclisi üyesi ve İstanbul Milletvekili Yunus Emre, derginin son sayısı ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesinin 12. maddesi olan ‘Yeni bir merkez-yerel dengesi kurulacaktır’ başlığını, beşinci sayımızda ele aldık.

Bu sayımızda CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve yerelde başarılı çalışmalarıyla vatandaşa dokunan, yerelde üretim ve kırsal kalkınmaya öncelik veren yerel yönetim örneklerinden Aydın, Eskişehir ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarımız ile Maltepe ve Çankaya Belediye Başkanlarımızla yaptığımız söyleşileri sayfalarımıza taşıdık.

Üreten kentler ile çiftçinin desteklenmesi ve topraktan kopmamasına yönelik kooperatifler ve üreticilerle doğrudan alım sözleşmelerinin önemini; iklim krizi ve göç konuları gibi sorunlar karışışında yeni dönem yerel politikalar ile katılımcı - toplumcu belediyecilik çalışmalarını bu sayımızda değerlendirdik.

İkinci Yüzyıl Dergisi beşinci sayısında ayrıca; Rıza Türmen ‘Avrupa Yerel Yönetimler Şartı: Demokrasinin Demokratikleşmesi’, Dr. Kerem Kılıçdaroğlu ‘Kent Konseyleri ve Yerelde Demokrasi’, Ömer Faruk Gençkaya ‘Yerel Vergi Bilinci’, Ruşen Keleş ‘Sosyal Demokrat Bir Yönetim Vizyonu’, Osman Savaşkan ‘Zor Zamanlarda Yerelde(n) İktidar Olmak’, Ece Öztan ‘Kentsel Çeşitlilik, Kent Yönetimi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’, Koray Velibeyoğlu ‘Kırsal kalkınma neden önemli’, Dr. Ali Mert Taşçıer ‘Yerel Yönetimlerde Deform: Bir Açmaz Olarak Yerel Yönetim Reformu’, Can Giray Özgül ‘Türkiye’de Yerel Demokrasi ve Kayyım Tartışması’, Hüseyin Can Güner ‘Yerel Demokrasinin Kayyum ile İmtihanı: ‘AKP Tipi’ Belediye Anlayışı’ başlıklı yazıları kaleme aldılar.

Dergi’nin ‘CHP Ne Diyor’ bölümünü de Necdet Saraç derledi.

Okuyucularımız dijital ortamda da yayınlanan İkinci Yüzyıl Dergisine https://ikinciyuzyildergi.com/ linkinden erişebilirler.”

 

Kaynak: anka