İkinci Yüzyıl Dergisi'nin dördüncü sayısı okuyucuya sunuldu. "Milletin Vekilini Millet Seçecektir" başlığıyla çıkan derginin bu sayısında; CHP milletvekilleri Yunus Emre’nin "Siyasal Hayatımızı Demokratikleştirmek", Bülent Tezcan’ın "Siyasetin Demokratikleştirilmesi", CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ise "Cumhuriyet Kadın ve Siyaset" başlıklı makaleleri yer aldı.  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP 37. Olağan Kurultay'ında deklare ettiği "İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi"nden yol çıkarak hazırlanan "İkinci Yüzyıl Dergisi"nin dördüncü sayısı çıktı.

Derginin ilk sayfasında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu ve Birinci Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Milletin saltanat ve hakimiyet makamı yalnız ve ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir" sözlerine yer verildi.

"Milletin vekilini millet seçecektir" başlığıyla yayınlanan derginin bu sayısında; CHP PM üyesi ve İstanbul Milletvekili Yunus Emre, CHP PM üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile Tevfik Sönmez Küçük, Burak Cop, Ayşe Ayata, Hüseyin Can Güner, Alican Özer, Düzgün Aslantaş, Emre Erdoğan, Erol Tuncer, Ersin Kalaycıoğlu, Necdet Saraç, Ali Mert Taşcıer'in kaleme aldığı makaleler yer alıyor.

Dergide, CHP Kadın Kolları tarafından hazırlanan "Kotalar Bize Dar, Rotamız İktidar" başlıklı bir yazı ve gazeteci Necdet Saraç'ın CHP’nin yurtdışı birliklerinin başkanları ile yaptığı "Avrupa’da seçim sistemleri nasıl işliyor?" başlıklı söyleşi de yer aldı. 

Dijital ortamda da yayınlanan İkinci Yüzyıl Dergisi'ne “ikinciyuzyildergi.com” internet sitesi üzerinden erişip okunabiliyor. 

 

Kaynak: anka