CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Iğdır’da 81 puan almasına karşın ataması yapılmadığı için seyyar tezgahında mandalina satan bir gençle karşılaştı. Ağbaba, CHP iktidarında 138 bin atama sözü verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve beraberindeki CHP Esnaf Masası heyeti, Iğdır’da yurttaşların sorunlarını dinledi.

Ağbaba, sınavlarda 81 puan almasına karşın atanamayan bir öğretmenle karşılaştı. Öğretmen, sorunlarını seyyar tezgahında mandalina satarken anlattı. Ağbaba, gence; “Geldiğimiz gün, 138 bin tane öğretmen atayacağız” dedi.

Bir başka genç ise, Ağbaba’ya şunları söyledi:

“Ekonomi çökmüş. İnsanların hangisinin durumu iyi ki? İşimiz yok, gücümüz yok. Halkın içine çıkıyorsunuz ama bir şey yok yani. Abilerimiz var, büyüklerimiz var. Bir şey göremiyoruz ki. Halka bir hizmet vermiyorlar. Evet geliyorlar, konuşuyorlar ama bir şey göremiyoruz.”

Bir yurttaş ise 83 liraya yağ aldığını söyleyerek, “80 liraya çalışıyorum, 80 liraya yağ aldım. (Poşettekiler) Bunları da borç aldım. Sigarayı da gidip, dükkancıdan borç alacağım. Arkadaşımdan 15 lira borç istiyorum, diyor ‘Ben bugün çalışmadım” dedi.

Yurttaş, “Eksiden millet bankalara, kuyumculara hırsızlığa girerdi. Şimdi millet dükkanlara girecek yağ çalacak. Çünkü adam yağı 83 liraya alıyor” diye ekledi.

 

Kaynak: anka