İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, okulların açıldığı, masrafların arttığı bugünlerde dar gelirli vatandaşların aile bütçelerini rahatlatmak amacıyla yeni projeyi sosyal medya hesabından duyurdu. İmamoğlu, "Destek Avans" adı verilen proje ile vatandaşlara faizsiz 600 ya da 1200 lira destek yapılacağını söyledi.

Ekrem İmamoğlu, dar gelirli ailelere destek olmayı amaçlayan projeyle ilgili Twitter hesabından bir video yayımladı. Destek Avans adı verilen kampanya ile ilgili İmamoğlu, “Bütçenize destek olmak için Destek Avans kampanyasını başlatıyoruz. 1200 TL'ye kadar sıfır faizle aldığınız avansı Halk Bakkallarda, ulaşımda ve İstanbulkart'ın geçtiği tüm noktalarda kullanabilirsiniz” dedi.

İmamoğlu, yayınladığı videoda şunları söyledi:

"Sonbaharın gelişi ve okulların açılmasıyla birlikte aile bütçelerinin zorlandığı günler yaşıyoruz. Bu sıkışık dönemde ihtiyaç sahiplerinin nefes almalarını sağlayacak bir iş birliği gerçekleştirdik. 600 ya da 1200 lira avans kullanabileceğiniz ve kullandığınız miktarı herhangi bir faiz ve masraf olmaksızın 100 liralık aylık taksitlerle geri ödeyebileceğiniz bir sistem geliştirdik. Destek Avans adını verdiğimiz bu uygulamayla alacağınız avans İstanbulkart’ınıza yatacak ve ulaşım başta olmak üzere İstanbulkart’ın geçtiği her yerde ve Halk Bakkallarda kullanabileceksiniz. İstanbul’da ihtiyaç sahipleri bir parça rahat nefes alsın. Hiç kimse ekonomik zorluklar karşısında kendini çaresiz hissetmesin. Özlemimiz bu, gayretimiz bunun için”

 

Kaynak: anka