Haber: EDDA SÖNMEZ - Kamera: ADEM KARABAYIR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hereke’de esnafla buluştu. Bir vatandaş Kılıçdaroğlu’na sağlık sorunlarını ileterek, böbrek nakli için yardım talep etti. Kılıçdaroğlu da yardımcı olma konusunda söz verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli'de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Darıca'da kanaat önderleriyle buluşan Kılıçdaroğlu'nun bir sonraki durağı Hereke oldu.

Kılıçdaroğlu, burada ilk olarak Memleket Partisi MYK üyesi Çiğdem Bayraktar Ör'ün eşi Erhan Ör'ün sahibi olduğu Han Halı'yı ziyaret etti. İş yerinin 200 yıllık bir geçmişi olduğunu söyleyen Erhan Ör, çalışmaları hakkında Kılıçdaroğlu'na bilgi verdi.

Kılıçdaroğlu, bu arada dükkana gelen ve "Başkanım, canım benim. Sana Allah uzun versin. Seni başımızdan eksik etmesin. Benim torunumun adı da Mustafa Kemal" diyen bir teyzeyle fotoğraf çektirdi. 

"HEREKE İLÇE OLMALI"

Bölgedeki esnafla ve yol boyu vatandaşlarla kısa sohbetler gerçekleştiren Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüştüğü esnaf Muhammed Yılmaz adlı esnaf, şunları söyledi:

“Bir köyde 7 tane camii olmaz ama burada 7 tane camii var. Burayı köy yaptılar. Sizden istediğimiz bakanlara da söylüyoruz, milletvekillerine de söylüyoruz buranın ilçe olmasını. Üç tane üniversite kampüsünün olması, bir tane denizcilik okulunun, 5 tane lisenin 7 tane caminin, bir de uluslararası tren yolunun, hatta vapur yolunun geçtiği bir yerin köy olması... Sizler tarafından, parti meclisleri olsun iletilsin."

"ESNAF ERDOĞAN'I TALİMATINI HATIRLATTI"

Esnaf Yıldız ayrıca; partilikten, her şeyden önce ekonominin geldiğini belirtirken, şöyle konuştu:

"Bir de Sayın Erdoğan'a buradan bir sorum var. Buraya geldi kendisi geçen sene. Sümerbank fabrikası vardı 1850, oranın alınmasını söyledi, talimat verdi. O da mı ek gösterge gibi oldu, sormak istedik. 3600 ek gösterge gibi. Eliyle işaret ederek talimat verdi, söyledi, bir yıl oldu. Size iletmek istedik."

CHP Lideri Kılıçdaroğlu da esnafa "Sizin adınıza soracağız" karşılığını verdi.  

KILIÇDAROĞLU'NDAN BÖBREK İSTEDİ

Bu arada, Kılıçdaroğlu’nun bir pazar yerinde esnaf ziyareti sırasında yanına yaklaşan bir vatandaş, böbrek nakli olması gerektiğini belirterek, yardım talep etti. Vatandaş, şöyle konuştu:

"Başkanım şimdi ben bir ayağımı trafik kazasında kaybettim. İki sene önce annem bana böbrek vermişti. Şimdi ben mide kanaması geçirdim iki sene önce tekrar diyalize bağlandım, ben de hiçbir şey kalmadı. Ben babamı da kaybettim. Ne maddi ne manevi benim hiçbir şeyim kalmadı. Benim böbrek nakli olmam lazım bir an önce. Hiçbir şeyim kalmadı Allah rızası için bana yardım edin. Kulunuz köleniz olayım."

Kılıçdaroğlu ise şu karşılığı verdi:

“Estağfurullah… Şöyle arkadaşlar isminizi alsınlar. Telefonunuz alsınlar. Arzu ederseniz ben Mehmet Haberal ile sizi görüştürürüm. O böbrek naklini Türkiye’de en iyi yapan kişi. Tabii bu sıraya nasıl yazılıyor ben bilmiyorum. Ama şunu yaparım ben sizi bu işin Türkiye’deki dünyadaki bir numaralı uzmanıyla görüştürürüm, sizi davet ederiz. Ankara’da Başkent Hastanesi'nde böbrek işine bakar eder nasıl yapılır sıraya nasıl yazılır ben bilmem. Ama ona söylerim size bakar her türlü yardımı yapar.”

Yardım talebine olumlu karşılık alan vatandaş Kılıçdaroğlu'na "Sizin gibi bir insanı tanıdığım içinde ayrıca gurur duyuyorum" dedi. 

 

 

 

Kaynak: anka