İzmir Alsancak Stadyumu 26 Kasım'da açılacak. Stadyumun inşaatına 3 buçuk yıl önce doğan çocukları Ata Altay'ın göbek bağını gömen Çiğdem-Mert Balkan çifti, bu kez çocukları ile birlikte yeşil sahaya ayak bastı. Ata Altay'ı statta görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten çift, "Hayalimizi gerçekleştirdik. İlk maçı izlemek için sabırsızlanıyoruz" dedi.

Altay taraftarı Mert Balkan, Alsancak Stadı'nın inşaatı devam ederken Ata Altay adını verdikleri çocukları doğdu ve göbek bağını 3 buçuk yıl önce sahaya gömdü. İnşası tamamlanan stadın 26 Kasım'da yapılacak açılış töreni öncesi Mert Balkan, eşi Çiğdem ve oğlu ile birlikte bu kez yeşil sahaya ayak bastı.

"GÜÇLÜ BİR BAĞ VAR"

Stadın yeniden yapım sürecinde birçok Altaylı taraftarın inşaat temeline forma, bayrak ve flama attığını belirten Mert Balkan, "Altay Alsancak Stadı ile kulübümüz arasında gerçekten çok güçlü bir bağ var. Biz de ailemizden aldığımız göreneklere uygun olarak hareket ederek doğan çocuğumuzun göbek bağını sahaya gömdük. Yıllar sonra ilk kez geldiğimiz stadımız beni gerçekten çok etkiledi. Burada çok anımız var” dedi.

Alsancak Stadı’nı “Altay’ın evi” olarak nitelendiren Balkan çifti, “Biz armanın peşinde koşan insanlarız. Gözümüzü açtığımız evimize yeniden dönecek olmanın tarifsiz heyecanını yaşıyoruz. Minik Ata Altay ile başlattığımız göbek bağı gömme adımı da umarım taraftarlarımız arasında bir gelenek haline gelir. Altay’a göbekten bağlı her aile, bu şekilde davranarak asırlarca devam eden bir gelenek yaratmış olur” diye konuştu.

"KULÜPLE BÜTÜNLEŞEN BİR STAT"

Anne Çiğdem Balkan ise "Oğluma “Ata Altay” ismini vermekten de gurur duyuyorum. Taraftarı olduğumuz bir kulübün adını, hayattaki en değerli varlığımıza vermek çok anlamlı. Eşim dededen Altaylıdır. Altay Alsancak Stadı’ndaki anılarını her zaman anlatır. Kulüp ile bütünleşen bir stadımız var ve artık burada ilk maçı seyretmek için çok heyecanlanıyoruz” dedi.

 

Kaynak: anka