HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, “Çok büyük haksızlık ve hukuksuzluklarla sırf barış istediği için açığa alınan binlerce sağlıkçı adına konuşuyorum. Bu haksızlıkları yüzünüze söyleyeceğiz. 8 bin doktor istifa etti. Yüzde 84 beyaz kod vakaları var. TTB’nin sesini duymuyorsunuz” dedi. İhraç edilen doktorların başka yerde çalışamadığını aktaran Gergerlioğlu, “Aç mı kalsın bu insanlar? Bu nasıl bir Nazi uygulamasıdır” diye sordu.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki Sağlık Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde söz aldı. Gergerlioğlu, Fahrettin Koca’ya hitaben, “TTB İstanbul’dan Ankara’ya yürüyor. Boşuna yürümüyor. Çok ciddi sorunlar var. Çok büyük haksızlık ve hukuksuzluklarla sırf barış istediği için açığa alınan binlerce sağlıkçı adına konuşuyorum. Bu haksızlıkları yüzünüze söyleyeceğiz. 8 bin doktor istifa etti. Yüzde 84 beyaz kod vakaları var. TTB’nin sesini duymuyorsunuz” dedi.

Medikal sektörünün 19 aydır kamudan alacaklarını tahsis edemediğini belirten Gergerlioğlu, “Mustafa Gönen, Van 100. Yıl Üniversitesi’nde önce açığa alındı sonra iade edildi, fakat başına gelenler bitmiyordu. Bütün bunlardan sonra, üç mahkemede aklanmasına rağmen onu ihraç ettiniz. Adeta bir kin, nefret operasyonu yapıldı. Aile hekimi olarak bir özel hastanede çalışmak istedi, ona da istemediniz. Aç mı kalsın bu insanlar? Bu nasıl bir Nazi uygulamasıdır? Binlerce sağlık çalışanına yaptınız ve devam ediyorsunuz. Bir aile hekimi niye görevini yapamıyor” diye sordu.

Kaynak: anka