UFUK KEKÜL

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 2020-2021 Akademik Yılı mezuniyet törenine, fakülte birincisi Dr. İsmail Burak Yılmaz’ın konuşması damga vurdu. Yılmaz, şimdi hayatta olmayan ablasının kanser tedavisi görürken çocuk hastalıkları servisinde tanıştıkları ve arkadaş oldukları merhum Ömer Hekim’in adıyla anılan fakülteden mezun olduğunu söylemesi, duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreni 3 Temmuz’da yapıldı. Törende konuşan fakülte birincisi Erzurumlu öğrenci İsmail Burak Yılmaz, Ömer Hekim’in hayatında çok önemli bir yeri olduğunu ifade etti ve şunları anlattı:

ALTI YAŞINDA TANIŞMIŞ

“Henüz altı yaşındayken ablamın hastalığı sebebiyle ailem İstanbul’a gitmişti. Eğitim ve araştırma hastanesinin çocuk hastalıkları servisinde ablamın tedavisi devam ederken ailem aynı serviste tedavi gören Giresunlu bir aile ile tanışmıştı. Bu zorlu tedavi sürecinde birbirlerine destek olmuş, muhabbetleri artmış ve hastane arkadaşı olmuşlardı. Aradan birkaç sene geçmiş ve yolumuz yeniden İstanbul’a düşmüştü. Hastanede tanıştığımız Giresunlu aile tarafından evlerine davet edilmiştik. Ablamın hastane arkadaşıyla tanışma fırsatı bulmuş ve beraberce oyunlar oynayıp güzel vakitler geçirmiştik. Yeni bir çocukluk arkadaşım olmuştu. On bir yaşına geldiğimde henüz benden bir yaş büyük olan çocukluk arkadaşım hastalığına yenik düşmüş ve aramızdan ayrılmıştı. Aradan yıllar geçmiş ve özverili çalışmalarım sonucu liseyi birincilikle bitirerek Giresun Üniversitesi Ömer Hekim Tıp Fakültesi’ni kazanmıştım. Evet, yıllar önce tanıştığım çocukluk arkadaşım Ömer Hekim’di.”

Törenin devamında Yılmaz, GRÜ Dekanı Prof. Dr. Canan Çelik İçen’den diplomasını aldı ve birlikte yaş kütüğüne isim plaketi çaktılar. Tören, öğretim üyelerinin öğrencilere temsili diplomalarını vermeleri ve 36 mezun öğrencinin kep atma merasiminin ardından son buldu.

Dr. İsmail Burak Yılmaz, mezuniyet törenin ardından Erzurum’dan gelen babası Mehmet Yılmaz ve ailesiyle birlikte ilk iş olarak Ömer Hekim’in kabrini ziyaret etti. Dr. Yılmaz, göğüs hastalıkları veya dahiliye alanında uzmanlık yapmayı hedeflediğini ve bu yolla ülkesine hizmet edeceğini söyledi.

GİRESUN’UN KÜÇÜK HAYIRSEVERİ

İsmail Burak Yılmaz’ın sözünü ettiği arkadaşı Ömer Hekim, Giresun’un küçük hayırseveri olarak biliniyor. Hekim, 12 yaşında lösemi hastalığından hayatını kaybettiğinde Giresun’da adıyla anılan iki okul, bir sağlık ocağı, İstanbul Pendik ve Güzelyalı’da cami, aile sağlık merkezi ve Türkiye’nin çeşitli illerinde çeşitli eserler bıraktı. Babası Sanayici iş insanı Öner Hekim, oğlunun adının tıp fakültesine verilmesi koşuluyla 2012 yılında rektör Prof. Dr. Aygün Attar’la protokol yaparak Bulancak ilçesinde 50 dönüm arazi bağışladı. Binaya Ömer Hekim’in adı yazıldı, yedi yıl boyunca fakülte bu adla bilindi, bu adla törenler, sempozyumlar, kongreler düzenlendi. Ancak fakülteye resmi olarak bu adın verilmesi için YÖK’le yazışmalar sürerken daha sonraki rektörler dönemlerinde isim binadan kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Diploma Alma ve Yaş Kütüğe Plaket Çakma

* Birinci İsmail Burak Yılmaz

* Kep Atma

 

Kaynak: anka