Gazeteci Melis Alphan, 2015’te yaptığı sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek, “terör örgütü propagandası yaptığı” iddiasıyla 7,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

Gazeteci Melis Alphan hakkında; sosyal medya hesabından, 21 Mart 2015 tarihinde, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında çekilmiş bir fotoğrafı paylaştığı için “basın ve yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla dava açılmıştı.

Alphan, İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya avukatları ile birlikte katıldı.

“BU DAVANIN HİÇ AÇILMAMASI GEREKİYORDU”

Melis Alphan, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasında, “Yazılı olarak savunmamı vermiştim. Avukatlarımın savunmalarına katılıyorum” dedi.

Alphan’ın avukatı Ali Deniz Ceylan, “Bu bir sosyal medya paylaşımıdır. Ortada şiddeti tahrik edecek ya da tehlike oluşturacak bir durum yoktur. Bu davanın hiç açılmaması, bu iddianamenin de hiç hazırlanmaması gerekiyordu. Müvekkilimin beraatını talep ediyorum” dedi.

Yargılamayı bitiren mahkeme heyeti Alphan’ın beraatine hükmetti.

Gazeteci Melis Alphan, karar sonrası, "Zaten bu sonucu bekliyorduk. Başka türlü olması adalete sığmazdı. Dolayısıyla olması gereken oldu. Çok mutluyum" açıklamasını yaptı.

 

Kaynak: anka