DOĞANCAN İLEK

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Rize’deki sel felaketini “İlçemizde, çok maddi hasarlı sel felaketi yaşandı ama komşu ilçemiz Arhavi’de çok çok daha büyük bir hasar söz konusu. Fındıklı’da sevindirici olan, herhangi bir can kaybının olmayışıdır. Köylerimizin durumu biraz ağır. Doğa ile oynamamamız gerekiyor” sözleri ile değerlendirdi.

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Rize’deki sel felaketini ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi. Çervatoğlu, şunları söyledi:

“İlçemizde, çok maddi hasarlı sel felaketi yaşandı ama komşu ilçemiz Arhavi’de çok çok daha büyük bir hasar söz konusu. Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyemizin araçları buraya ulaşmak üzere, Borçka Belediyemizin araçları ulaşmak üzere. Bu süreci bir dayanışma ile atlatmaya çalışıyoruz. Biz daha önce, Çayeli’nde Güneysu’da nasıl omuz omuzaysak; o belediyelerimiz Rize Belediyesi, Ardeşen Belediyesi de bugün bizler için omuzdaş. Bütün bölgemize, Karadeniz Bölgesi’ne; hepimize geçmiş olsun. Fındıklı’da sevindirici olan, herhangi bir can kaybının olmayışıdır.

Köylerimizin durumu biraz ağır. Kent merkezinde çok aşırı bir zarar yok ama, bazı sitelerimizde su basması ve sudan kaynaklı olarak zararlarımız var. Kendi üretim tesisimizde bir su baskını söz konusu oldu. Küçük çaplı heyelanlar söz konusuydu.

Doğa ile oynamamamız gerekiyor. Doğa ile barışık yaşamamız gerekiyor. Bilimi ve tekniği temel almamız gerekiyor. Bilimsel olanı temel alarak, yaşamımızı ona göre planlamamız gerekiyor. Çünkü doğa ile savaşımızı kazandığımız an, kaybettiğimiz an oluyor.

Karadeniz Bölgesi’nde birçok yerde görüyoruz ki aslında bilimin dışında yapmış olduğumuz yatırımların veya planlamanın hepsi bize felaket olarak geri dönmektedir. Bundan ders alıp, son nokta koyup; çalışmalarımızı, yaşamımızı, kentimizi buna göre planlamamız gerekiyor. Mühendislik, mimarlık hizmetlerini bilimi temel alarak vermek gerekiyor.”

 

Kaynak: anka