OKTAY YILDIRIM

Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) kapatılan yayın organı Samanyolu Televizyonu'nun binası öğrenci yurdu olarak kullanılmak üzere Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne devredildi. Üsküdar Belediyesi de söz konusu binada depreme karşı güçlendirme çalışması yapacak.

Terör örgütü FETÖ'nün kapatılan yayın organı Samanyolu TV'nin binası Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne devredildi. Kısıklı’daki binası öğrenciler için yurt olarak kullanılacak. Ancak yapılan incelemede yapının, statik açıdan riskli olması nedeniyle güçlendirilmesi gerektiği ortaya çıktı.

Üniversite yaptığı bir protokolle, söz konusu binanın güçlendirilmesi işini Üsküdar Belediyesi’ne devretti. Üsküdar Belediyesi de yurt olarak kullanılacak binanın güçlendirilmesi için Belediye Meclisi’nden yetki istedi. Belediye yönetimi, meclisten oy çokluğu ile istediği yetkiyi aldı. 

Yurt binasının güçlendirilmesi işini Üsküdar Belediyesi’ne yaptıran Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl, 3 dönem AKP'den milletvekilliği yapmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel doktorluğunu da yapan Erdöl, 17 Temmuz 2015 tarihinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne rektör olarak atanmıştı.

BELEDİYENİN BORÇLARI

AKP’li Üsküdar Belediyesi, geçen şubat ayında meclis toplantısında aldığı kararla devlete olan borçları karşılığında iki okul arazisini Maliye’ye devretmişti. AKP’li belediye mart ayında da SGK’ya olan yaklaşık 21 milyon 800 bin liralık borcuna karşılık, çeşitli ilçelerinde bulunan arsalarını SGK’ya devretmek için meclis kararı almıştı.

 

 

Kaynak: anka