"FETÖ borsası" kurarak rüşvet aldığı iddia edilen 2 avukat ve 4 polis hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede 6 şüphelinin ‘rüşvet’ suçundan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

İddiaya göre, 2’si avukat 4’ü polis 6 şüphelinin, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturmasında şüpheli olan iş adamı Ş.Ç’nin dosyasını kapatmak için 150 bin dolar para istedi. Daha sonra S.Ç’nin oğlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu. 6 şüpheli suç duyurusunun ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen şüphelilerden avukat K.Y.A. ile komiser E.O.T. tutuklandı. Bir avukat ile 3 polis ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmaya ilişkin iddianame hazırlandı. İkisi tutuklu 6 şüphelinin "rüşvet almak-vermek" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsinin talep edildiği iddianame 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Savcılıkça hazırlanan iddianame, İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianame kabul edildiği takdirde şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

 

Kaynak: anka