İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trabzon'da Yomra, Akçabaat ve Ortahisar ilçelerinde esnafın nabzını tuttu. Akçabaat'lı beyaz eşya dükkanı sahibi ürün alamadığını söyleyerek, "Ekonomi ortada. Bir dolar dokuz lira. Herkes diyor ki ihracata çalışıyoruz, ürün yok. Bir şey alamadık. Bize yardım edilse de üç beş bizi ne kurtarır. Aylık ödeme 500-600 bin lira" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Trabzon'da Yomra Akçabaat ve Ortahisar ilçelerinde esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

35 yıllık esnaf olduğunu söyleyen bir kadın esnaf; "Son iki dönem piyasa çökmüş. Biz küçük esnafız. Küçük esnaf bitti" diye konuştu. 

"EKONOMİ ORTADA BİR DOLAR DOKUZ LİRA"

Beyaz eşya satışı yapan bir esnaf da; şöyle konuştu: 

"Ürün de alamıyoruz. Ekonomi ortada. Bir dolar dokuz lira. Herkes diyor ki ihracata çalışıyoruz, ürün yok. Bir şey alamadık. Bize yardım edilse de üç beş bizi ne kurtarır. Aylık ödeme 500-600 bin lira."

Akşener'in "İşler nasıl?" sorusuna bir ensaf da; "İstendiği gibi değil. İnsanların alışveriş yapma gücü yerinde değil. Haftanın sadece pazartesi ve salısı var, gerisi yok" sözleriyle yanıt verirken; bir esnaf da; "Piyasalar belli, ayakta kalmaya çalışıyor esnaf genel olarak. İnsanların alım gücü düşmüş" dedi.

"ERDOĞAN’A TAVSİYEM O SARAYDAN ÇIKSIN, KENDİ GEÇMİŞİNİ DE HATIRLASIN"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trabzon'da Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ı da ziyaret etti. Adana'daki ziyareti sırasında tarlasındaki soğanları dökerek iktidara tepki gösteren çiftçi Mehmet Bülbül'ün 'Pişmanım' açıklaması için Akşener, şunları söyledi:

"O arkadaşımızı aldılar ve nasıl bir sistem içine koydularsa, o kişinin günlerce televizyonlardan verilmesini, yandaş kanallardan verilmesini ibretle üzüntüyle izledim. Ve dün seslendiğim gibi bugün de burada Karadeniz’de Sayın Erdoğan ve Karadenizli bütün bakanlara sesleniyorum. Vatandaşın garibanlığıyla uğraşılmaz.  Vatandaşın derdi üzerinden ölçüyü de kaçırabilir ki kaçırmadı o arkadaş ve onun o canı yanarak söylediklerini biz yayınlamadık. Yani siyasi bir odaklaşma olmasın, bize artı değer getirecek diye bir insanın durumunu zorlaştırmayalım diye, yayınlamadık. Ama bu arkadaşımızı bulup, çok üzüldüğümü ifade etmek isterim.

Bizim nesil Sayın Erdoğan’da dahil olmak üzere, biz gariban ailelerden gelen çocuklarız. Yazıktır, günahtır. Bu gençler olmamış olabilir, ama bizim ailelerimizde bazı geceler sadece çocukların doyurulduğu, büyüklerin aç yattığı geceler yaşamış Sayın Erdoğan’da dahil insanlarız biz. O yoldan gelen insanlar olarak; derdini ifade eden onunla ilgili feryat eden kişilerin tehdit edilip günlerce televizyon kanallarında yayınlanmasını çok esefle, hayretle, ibretle izledim. Sayın Erdoğan’a tavsiyem o saraydan çıksın, kendi geçmişini de hatırlasın. Ben hiç unutmadım o geçmişi.  Dolayısıyla; o da hatırlasın. Ve bu tür garipler üzerinden, garibanlar üzerinden, dertliler üzerinden, ‘vay efendim Meral Akşener’i İYİ Parti’yi nasıl zora düşürebiliriz?’ ahmaklığını engellesin. O beş maaş alan danışmanlar birer birer, adım adım Sayın Erdoğan’ı itibarsızlaştırıyor. Aşağı doğru götürüyor. Böyle bir program olamaz. Böyle bir proje olamaz. Böyle siyasi rekabette olamaz. Ben buradayım kardeşim, arkadaşlarım da burada varsa derdiniz bizlerle halledin."

Kaynak: anka