ÖZGE ZAİM

Eskişehir’de üniversite öğrencileri, “barınamıyoruz” sloganı başlattıkları protesto kapsamında geceyi parkta geçirmek istedi. Öğrencilere izin vermeyen polisin “Sosyal demagoji yapmayın” dediği, öğrencinin ise “Sosyal demagoji yapmıyoruz, burada yatmak için toplandık” karşılığını verdiği görüldü. Altı kişi gözaltına alındı.

Eskişehir’de, üniversite öğrencileri; yurt ve konut sorununu protesto etmek için bir parkta toplandı. İsmet İnönü Caddesi üzerindeki bir parkta, “Barınamıyoruz” yazılı pankart açan öğrenciler; yaptıkların basın açıklamasının ardından geceyi parkta geçirmek istedi.

Polis öğrencilere müdahale etti.

Bir polisin öğrencilere, “Sosyal demagoji yapmayın” dediği; öğrencilerin ise bunu diyen polise “Biz sosyal demagoji yapmıyoruz, biz barınamayan öğrenciler olarak burada yatmak için toplandık. Eylem yapmak için değil. Eylem yapsak, bu zaten bizim hakkımız” dedi.

“SEN NEREDEN BİLECEKSİN EMNİYET MÜDÜRÜ?”

Bir başka öğrenci ise tepkisini, “Sen ne bileceksin emniyet müdürü? Emekçi sınıfının halini biliyor musun sen? Öğrencilerin hangi zorluklar içinde yaşadığını, okuduklarını biliyor musun? Sen nereden bileceksin emniyet müdürü?” sözleri ile dile getirdi.

Altı kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

 

Kaynak: anka