ÖZGE ZAİM

Sosyal medyada yaptığı paylaşım gerekçe gösterilerek, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan eski Liberal Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Önder Artan, “Cumhurbaşkanına herhangi bir hareket söz konusu değil. O dönemde zaten siyasi parti il başkanıydım. Hakkımı arayacağım” dedi.

Eski Liberal Demokrat Partisi Eskişehir İl Başkanı Önder Artan, 2017 yılında sosyal medyada yaptığı bir paylaşım gerekçe gösterilerek, “Cumhurbaşkanına hakaret etmek” suçlamasıyla 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Artan, hakkında verilen cezayı; ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi:

“CUMHURBAŞKANINA HERHANGİ BİR HAKARET SÖZ KONUSU DEĞİL”

“Bu yazım, ‘Hırsızlar geliyor, ben bugün evde oturacağım’ şeklindeydi. Herhangi bir isim falan da belirtmememe rağmen hakkımda soruşturma açıldı. Cumhurbaşkanına herhangi bir hareket söz konusu değil. O dönemde zaten siyasi parti il başkanıydım. Herhangi bir şekilde Cumhurbaşkanına hakaretim söz konusu olmadığı halde, soruşturmaya mahkûm kaldım. Soruşturma sonucunda 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. Bu hüküm geri bırakıldı. Ayrıca da avukata da 4 bin 80 lira ödemem gerektiğini karar verildi, asliye ceza mahkemesinde.

“İTİRAZ EDECEĞİM”

Tabii ki, ben buna itiraz edeceğim. Beraatimle ilgili ağır ceza mahkemesine başvuruda bulundum. Beraatımı istedim. ‘Hırsızlar geliyor’ lafında anlatmak, demek istediğim; benim mitingde paramın çalınmasıydı. Cumhurbaşkanımız buraya gelmesiyle, öyle bir düşünceyle birisi ben şikâyet ediyor. Bu şekilde soruşturmaya alınıyorum. Ama benim Cumhurbaşkanına öyle bir hakaretim söz konusu olamaz.

“ZATEN SİYASİ BİR KİMLİĞİM VAR”

Zaten siyasi bir kimliğim var. Cumhurbaşkanına söylemememe rağmen, bu ceza verildi. Bu soruşturmanın yanlış olduğunu düşünüyorum hatta soruşturma açılmaması bile gerek. Soruşturma açıldıktan sonra dava açılıyor. Ben bunu yanlış buluyorum hatalı buluyorum. İnşallah bu düzelir. Bu itiraz sürecinde beraat kararı çıkar. Ben de aklanırım. Zaten Cumhurbaşkanına hakaret söz konusu değil.”

 

Kaynak: anka