Erzurum'un Karayazı ilçesinde CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan'a dert yanan kasap, "Çeteye veriyor, hırsızlığa veriyor, mafyaya veriyor. Her şeye var. Yani böyle olmaz artık. Türkiye nereye gidiyor. Bu insanlar ne yapacak?" dedi. Kasabın sattığı kuzunun İran'dan getirildiğini söylemesi de dikkat çekti. 

CHP'nin 41 milletvekili bugün Erzurum'a giderek halkın, esnafın nabzını tuttu. Milletvekilleri bölgede vatandaşların dertlerini dinledi, esnafı ziyaret etti. bu kapsamda CHP Parti Meclisi üyesi, İzmir Milletvekili Ednan Arslan da Karayazı ilçesinde bir kasabı ziyaret etti. Ziyaret sırasında esnaf ile Arslan arasında şu diyaloglar yaşandı: 

"-ESNAF: Ciromuz şu an sadece 100 lira.

-ARSLAN: Kuzu nerenin kuzusu?

-ESNAF: İran kuzusu, Ağrı'dan geldi.  

-ARSLAN: Tam hayvancılık bölgesindesiniz, hayvan kesemiyorsunuz. 

-ESNAF: Burada hayvan yok. İran'dan Ağrı'ya geliyor, biz Ağrı'dan alıyoruz. Masrafımız birbirini çıkarmıyor. Ayda 400 lira vergi geliyor.  Bıktık, artık buramıza kadar geldi. Elektrik 600-700 lira geliyor. Büyükbaş bile kesemiyoruz, kestiğimizde parasını çıkaramıyoruz.

-ESNAF: Çeteye veriyor, hırsızlığa veriyor, mafyaya veriyor. Her şeye var. Yani böyle olmaz artık. Türkiye nereye gidiyor. Bu insanlar ne yapacak?"

Kaynak: anka