Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin'e hakaret ettiği iddia edilen avukat Mert Yaşar’ın, Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan yargılandığı davada 7 yıla kadar hapsi istendi.

Erdoğan ve Zengin'e sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarla hakaret ettiği iddia edilen Avukat Mert Yaşar’ın yargılanmasına, İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Bugünkü duruşmaya Mert Yaşar ve taraf avukatları katıldı.

“EYLEMLERİM SİYASİ ELEŞTİRİ MAHİYETİNDEDİR”

Mert Yaşar, mahkemedeki savunmasında, “Benim eylemlerimde pişmanlık göstereceğim bir durum yoktur. Özlem Zengin’in ifadelerinde geçen ilk gece hakkı yönünden ilişkilendirmedim. Bu hak, Orta Çağ'da feodal beylerin daha önce ilişkiye girmemiş kişiler üzerinde kullandığı bir laftır. Benim eylemlerimde katılanı metalaştırmak söz konusu değildir, eylemlerim siyasi eleştiri mahiyetindedir” dedi.

“FAHRETTİN ALTUN VE ÇEŞİTLİ BAKANLARIN PAYAŞIMIYLA GÜNDEM OLDU”

Paylaşımını ilk yarım saat içerisinde sildiğini belirten sanık Yaşar, “Özlem Zengin’e karşı kullandığım, “gagasını kapatması” yönündeki ifademde cinsel bir yön yoktur. Her ne kadar katılan vekili beyanında eylemimin birçok kişiye ulaşması nedeniyle mağduriyet bulunduğunu ifade etmişse de ben söz konusu paylaşımı yarım saat içerisinde sildim. Bunun sosyal medyada gündem olması, Fahrettin Altun ve çeşitli bakanlıkların paylaşımlarıyla oluşmuştur” diye konuştu.

7 YILA KADAR HAPSİ TALEP EDİLDİ

Mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, söz konusu paylaşımın eleştiri ve kaba söz kapsamını aştığını, hakaret niteliğinde olduğunu belirterek, sanık Mert Yaşar’ın “kamu görevlisine hakaret” ve “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlarından 2 yıl 4 aydan 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

"KADINA YÖNELİK AYRIMCI SİYASETİ ELEŞTİRDİM"

Mütalaaya karşı diyecekleri sorulan Mert Yaşar, “Mütalaaya katılmıyorum. Ben analoji kullandım. Burada Cumhurbaşkanı Kabinesi'nin kadına yönelik ayrımcı siyasetini eleştirdim” diyerek savunma için süre istedi.

Sanık avukatları da mütalaaya katılmadıklarını belirtti ve mütalaaya karşı savunmak hazırlamak üzere süre talep etti.

Mahkeme, süre taleplerini kabul ederek duruşmayı 22 Aralık’a erteledi.

NE OLMUŞTU

Cezaevlerinde çıplak arama yapıldığı yolundaki iddialara, "Onurlu kadın, ahlaklı kadın, şikâyet etmek için bir sene beklemez" şeklinde açıklama yapan AKP'li Zengin'e yönelik sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Mert Yaşar hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlatmıştı. Avukat Mert Yaşar hakkında hazırlanan

Kaynak: anka