Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sırtını sıvazlayan, kulağına üç beş hoş kelime eden, eline yalan yanlış bir şeyler tutuşturan, tescilli Türkiye düşmanlarının peşine düşerek, ülkenin geleceğine talip olmaya kalkanların sonu hüsrandır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’da; Hatay Stadı BOTAŞ Ertuğrul Gazi Yüzer Depolama ve Gazlaştırma Tesisi Hizmete Alımı, MOBSAN Sanayi Sitesi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış törenine katıldı.

Programında ilk olarak Hatay Stadı önünde konuşan Erdoğan şunları söyledi:

“Gelirken görüyorum, maalesef, çakılı bir çivi yok. Atılan bir adım yok. Ana arterler bıraktığımız yerde kalmış. Ama biz yola devam ediyoruz. İşte arkamda Hatay şehir stadı. Biz eserlerimizle konuşuruz, onlar ise sadece laf ederler. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Bir şey sorayım, şu havalimanını kim yaptı? Diğerlerinin burada yaptığı bir yolları var mı? Bizim işimiz gücümüz bu.”

Erdoğan, Hatay’da İskenderun Devlet Üniversitesi’ni kurduklarını, en büyük Mozaik Müzesi’ni kazandırdıklarını söyledi. Erdoğan şu açıklamayı yaptı:

DEMOKRATLIK GÖRÜNTÜSÜ ALTINDA FAŞİSTLİK YAPMIYORUZ: Biz laf siyaseti değil, hizmet siyaseti yapıyoruz. Boş teneke gibi gürültü çıkarmıyor, eser inşa ediyoruz. Demokratlık görüntüsü altında faşistlik yapmıyor; herkesin hakkını, hukukunu, özgürlüğünü teminat altına alıyoruz. Çünkü biz, bu millete aşkla bağlıyız. Bu ülkeyi aşkla seviyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etmekle kararlıyız.

BUNLARIN HİÇBİR HİZMETE DESTEK VERDİĞİNİ GÖRMEDİK: Şehir hastanelerini yaparken ‘ne ihtiyaç var’, böyle dediler. Ama biz yolumuza devam ettik. Böylesine donanımlı hastanelerimiz olmasaydı, salgının zirve yaptığı dönemleri nasıl atlatacaktık. Bunların temel hizmetlerden altyapıya, diplomasiden güvenliğe kadar ülke için yapılan hiçbir hizmete destek verdiğini görmedik. Dünyanın örnek aldığı hususlar bunların dilinde yalanın, iftiranın, çarpıtmanın aracı haline dönüşmektedir. Ülkemizi, demokraside ve ekonomide küresel sistemin en üst sıralarına çıkarmak için girdiğimiz her mücadelede, bunlar karşımızda yer adı. Ülkemizin önünü kapatmak isteyenler ne diyorsa, hangi senaryoları sahneliyorsa, bunlar da aynı yolu takip ediyor.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİ SAVUNDUKLARI KADAR SİZLERİN HAYATINI SAHİPLENMEDİLER: Terör örgütü, sınırlarınıza halkımıza saldırmaya başlayınca ne yaptık? Tehditleri kaynağında kurutacağız, diyerek sınır ötesi harekat başlattık. Ülkemize kurulmaya çalışan tuzağı yerle yeksan ettik. Harekatlara karşı çıkanlar; terör örgütlerini, rejimleri savundukları kadar sizlerin hayatını ve geleceğini sahiplenmedi. Aynı çarpık durumu Libya’dan Karabağ’a her konuda yaşadık.

YENİ HAZIRLIKLARIN İÇİNDEYİZ: Ama biz ülkemizin ve milletimizin hak ve menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapmaktan asla çekinmedik. Geçtiğimiz günlerde Şuşa’ya giderek, oradaki kardeşlerimizin kurtuluş sevincine ortak olduk. Şimdi aynı yaklaşımla, başka yerlerde yeni hazırlıkların içindeyiz.

BÜYÜK LAFLARLA, YÖNETME YETKİSİ İSTEDİKLERİNİ GÖRDÜKÇE: Eğer Türkiye, dışarıda böylesine, güçlü bir güvenlik kuşağı oluşturamazsa, vatan toprakları içinde bize ne huzur verirler ne refah yaşatırlar. Bu basit gerçeği göremeyenlerin bir de büyük laflarla milletimizden ülkeyi yönetme yetkisi istediklerin şahit oldukça kendimizi acı acı gülmekten alı koyamıyoruz.

KENDİNCE SURİYE POLİTİKASI ANLATIYOR: Geçtiğimiz günlerde Avrupa’dan kendisine birtakım sözler verildiğini söyleyerek, güya kendince bir Suriye politikası anlatıyor. Biz Suriye politikası konusunda, 10 yılı aşkın süredir bu sözleri, belki yüzlerce binlerce defa dinledik. Karşımızdakilerin gerçek yüzlerini, niyetlerini gördük. Ona göre, kendi yolumu çizdik. Sırtını sıvazlayan, kulağına üç beş hoş kelime eden, eline yalan yanlış bir şeyler tutuşturan, tescilli Türkiye düşmanlarının peşine düşerek, ülkenin geleceğine talip olmaya kalkanların sonu hüsrandır.

BİR TÜRLÜ YERLİ VE MİLLİ OLMAYI BAŞARAMAYAN BİR ANLAYIŞ: Maalesef karşımızda bir türlü yerli ve milli olmayı başaramayan bir anlayış var. Milletin gönlüne girmeye çalışmak yerine gözünü dışarı diken bu zihniyete rağmen, ülkemizi büyütmeye, güçlendirmeye hedeflerine doru ilerletmeye biz devam edeceğiz. Hatay’dan, 2023’e doğru giderek artacağı anlaşılan bu mücadelede bize sizlerden daha güçlü destek istiyoruz."

 

Kaynak: anka