Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Siyasi partiler içinde açık ara farkla gençlerin ilgi odağı olan parti AK Parti. 2023 için kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Hadi bakalım göreceğim şimdi sizi. Bir de diyorlar ki; Z kuşağı, Y kuşağı. Ne Z’si, ne Y’si Teknofest gençlik burada” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın İl Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan özetle şunlar söyledi:

“Biz bu şehri seviyoruz. Bu şehrin görenleri meftun eden güzelliğini seviyoruz. Hepsinden öte biz bu şehrin insanlarını seviyoruz. 81 vilayetin 84 milyon vatandaşıyla tüm Türkiye'yi seviyoruz.

Aydın'ın bizim kalbimizde müstesna bir yeri var. Aydın merhum Adnan Menderes gibi vatan, millet sevdalısı bir devlet adamını yetiştirmiş, Türk siyasetine kazandırmış özel bir şehirdir. Bugün merhum Başbakanımızı, yiğit zeybeğimizi kendi memleketinde bir kez daha şükranla, özlemle yâd ediyoruz. Toplantımızdan sonra açılışını yapacağımız Adnan Menderes Müzesi'yle inşallah onun ismini, mirasını gelecek nesillere aktaracak bir eseri daha Aydın'a kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız.

“ŞEHİT EDİLMESİNİN ÜZERİNDEN 60 SENE GEÇMESİNE RAĞMEN MİLLETİMİZ MENDERES'İ UNUTMAMIŞTIR”

Şehit edilmesinin üzerinden 60 sene geçmesine rağmen milletimiz Menderes'i unutmamıştır. Yalan haberler, ahlaksız iftiralarla, kışkırtmayla darbeye ortam hazırlayanları da unutmamıştır. Dümbüllü Tiyatrosu'ndan farkı olmayan Yassıada mahkemelerinde onları idamlara götürenleri asla unutmamıştır. Bugün Adnan Menderes ismi geçinde 7'den 70'e insanımızın tamamına kor ateş düşüyorsa, onu idam sehpasına yollayanları hatırlayınca aynı şekilde öfkesi kabarıyor.

Milletimiz sözde yargı kararlarıyla işlene bu cinayetin faillerini aradan geçen 60 yıldan sonra halen nefretle hatırlıyor. Ey CHP, bunun bedelini ama bu dünyada ama öbür dünyada ödeyeceksiniz. Ülkemizin darbe ortamına nasıl sürüklendiğini, ordumuzu kimlerin kışkırttığını, 27 Mayıs’a giden yolların kimler tarafından döşendiğini çok iyi bilmelisiniz. Gençler o karanlık günleri ne kadar iyi bilirsek bugün CHP’nin kirli siyasetini o kadar iyi anlarız. Bunların düsturu mümkün olan en büyük yalanı söylemektir. Nitekim bu dönemde CHP’li siyasetçiler ve onlardan aşağı kalmayan basın yayın organları da Menderes hakkında aynı zihniyettedir.

“ÖYLE Z, Y FALAN DEĞİL TEKNOFEST GENÇLİĞİ GELİYOR. DİNDAR NESİL”

Dünya değişti, Türkiye değişti ama CHP’nin siyaset tarzı hiç değişmedi: Darbeye giden yolun taşlarını döşeyen CHP, bugün de Türkiye’nin siyasi iklimini zehirlemeye insanımızı kutuplaştırmaya çalışıyor. Bizzat CHP genel başkanı kamu kurumlarına mafyavari baskınlar düzenleyerek, devleti felç etmek için gayret gösteriyor. Siyasette kaybettiklerini gördükçe tehdit çıtasını biraz daha yükseğe çekerek milletimizi sindirebileceklerini sanıyorlar.

Milletin inanç değerlerini hedef alarak başarısızlıklarını örtmenin hesabını yapıyorlar. Milletimizin basiret ve ferasetiyle oynaklarını oyunu gördüklerini bir türlü idrak edemiyorlar. 15 Temmuz destanı ile beraber Türkiye’deki demokrasi dışı yöntemlerin kapandığını göremiyorlar. Milletin bir daha asla vandallığa, teröre, şiddete, vesayete, faşizme, halka rağmen halkçılığa izin vermeyeceğini kavrayamıyorlar. Türk siyasetini okumaktan acizler. Popülizm yaparak tutamayacakları sözleri vererek halka açıkça yalan söyleyerek iktidar kapısını arayacaklarını zannediyorlar. Öyle Z, Y falan değil Teknofest gençliği geliyor. Dindar nesil, ben dindar nesil dedikçe bu CHP kuduruyor. Daha yönettikleri belediyelerde vatandaş temel hizmetleri bile alamazken çiftçiye elektriği bedava vermekten bahsediyorlar. Biz de Bay Kemal ve yoldaşlarına diyoruz ki; maden böyle bir vaadiniz var gelin bu çılgın projenizi şu anda yönettiğiniz büyükşehir belediyelerinde başlatın.

“2023’TE KENDİLERİNİ SANDIKTA BEKLEYEN AKIBETTEN KURTULAMAYACAKLAR”

Gelin ücretsiz elektriği Aydınlı çiftçi kardeşlerimize verin. Aydın çiftçi şehri. Bugün belediye başkanı hanımefendiye söyledim elektriği ücretsiz vermeye başladınız mı, dedim? CHP’ye gönül veren kardeşlerime söyleyin ipe un sermeyin. 2024’de beklemeyin gelin bu vaadinizi hemen gerçekleştirin. Hadi yapsanıza, hadi verin bakalım. Yapamazlar, vermezler, meydanlarda söyledikleri tüm namus sözleri gibi bunu da hayata geçirmezeler. Çünkü bunlarda millette ve ülkeye hizmet etmek gibi bir dert yok. Bunlar tüm ilkelerini çiğneme pahasına siyasi ömürlerini birkaç sene daha uzatma derdindeler. Bunlar çıkarları uğruna bölücü örgütün siyasi uzantılarına avukatlık yapacak kadar kontörlü kaybettiler. Çanlar Bay Kemal ve yoldaşları için çalmaya çoktan başlamıştır. 2023’te kendilerini sandıkta bekleyen akıbetten kurtulamayacaklar. Bize düşen bu süreçte kendi saflarımızı sıkı tutmaktır. Kapı kapı dolaşarak Aydınlı kardeşlerimizin her birimize mesajlarımızı ulaştırmamız gerekiyor. Muhalefetin, medyanın bizi kendi dar ve kısır gündemlerine hapsetme tuzağına hiçbir şekilde düşmemeliyiz.

“SİYASİ PARTİLER İÇİNDE AÇIK ARA FARKLA GENÇLERİN İLGİ OLAN PARTİ AK PARTİ”

Vaktimizi ve enerjimizi kendi çalışmamız için kullanmalıyız. İftira ve yalan hızlı yayılır. Ama ne kadar büyük olursa olsun hiçbir yalan hakikatler kadar ikna edici değildir. Azmin, gayretin ve cesaretin önünde hiçbir engel duramaz. Sahte gündemler yerine kendi meselelerimize odaklandıkça bunun olumlu neticelerini alıyoruz. AK Gençlik; son 1 yılda 18-30 yaş arasında 180 bin üye kazandı. Sadece son 4 ayda 100 bin gencimiz AK Parti ailesine katıldı. Siyasi partiler içinde açık ara farkla gençlerin ilgi olan parti AK Parti. Kadını erkeği, genci yaşlısıyla 11,5 milyona ulaşan toplam üye sayımızı artırmak için tempomuzu biraz daha artıracağız. 2023 için kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Hadi bakalım göreceğim şimdi sizi. Bir de diyorlar ki; Z kuşağı, Y kuşağı. Ne Z’si, ne Y’si Teknofest gençlik burada.”   

 

Kaynak: anka