Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sakarya’daki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Onlar istese de istemese de Türkiye, istiklalini ve istikbalini güvence altına alacak adımları atacak ve hedeflerine ulaşacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’da; Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Akçay Barajı Alternatif İçme Suyu ve Hidroelektrik Santrali, Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış törenine katıldı. Erdoğan, açılışını yaptıkları 157 kalem eser ve hizmetin maliyetinin 2 milyar 600 milyon lirayı bulduğunu bildirdi. Erdoğan, yatırımlara ilişkin şu bilgiyi verdi:

“Kürek Kano Tesisi başta olmak üzere merkezde ve ilçelerimizdeki çok sayıda tesisin resmi açılışını bugün yapıyoruz. Sakarya'ya bağımlılıkla mücadele, bu konuda önemli katkı yapacak AMATEM ve ÇEMATEM tesisleri kazandırdık. Sağlıkta 200 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemizi, güzel mi, beğendiniz mi? Pamukova İlçe Hastanemizi, Hendek, Yeşilyurt ve Camili aile sağlığı merkezlerini bugün açıyoruz.” 

“MARKA HALİNE GETİRMEYİ BAŞARDIK”

Erdoğan, Tank Palet Fabrikası ile ilgili olarak; “Fabrikamızı yeni yatırımlarla geliştirmek için yoğun gayret içindeyiz. Her ne kadar birileri savunma sanayinde atılan adımları engellemek için her türlü iftirayı kullanmaktan çekinmiyorsa da ülkemizi bu alanda marka haline getirmeyi başardık” dedi.

“İŞTE MİLLET, SİZ İSE İLLETSİNİZ İLLET”

Erdoğan, “Onlar istese de istemese de Türkiye, istiklalini ve istikbalini güvence altına alacak adımları atacak ve hedeflerine ulaşacaktır. Bay Kemal senin gücün bunları engellemeye yetmez. Yanındakilerin gücü de yetmez. İşte millet, siz ise illetsiniz illet. Cumhur İttifakı yola devam ediyor” diye konuştu. Erdoğan, şunları söyledi:

“Muhalefetin çapsızlığını, her alanda görmek mümkündür. Biz ülkemizi SİHA’sıyla, TİHA’sıyla, tankıyla, topuyla, uçağıyla, her alanda savunma sanayinde öne çekmek isteriz, karşı çıkarlar. Biz ülkemizin dört bir yanını bölünmüş yollarla, otoyollarla, tünellerle donatırız. Karşı çıkarlar. Biz ülkemizi diplomaside saygın konuma yükseltiriz. Gittikleri her yerde ülkemizi şikayet ederler.

İşte Kanal İstanbul tartışmalarını takip ediyorsunuz. Bu tartışmalar, kazandırılan her projede yaşanmıştır. Aklınıza gelecek her yatırımın karşısına ilk defa CHP çıkmıştır. Bugün Türkiye'nin sahip olduğu eserlerin milletimizin hayatını kolaylaştıran hizmetlerin tamamı bu zihniyete rağmen tamamlanmıştır. 2023 hedeflerine bunlara rağmen ulaştıracağız. Büyük ve güçlü Türkiye'yi bunlara rağmen inşa edeceğiz.”

Erdoğan göreve geldikleri günden bugüne yurttaşların hayat kalitesini “yükselttiklerini” söyleyerek, şunları söyledi:

“Sıkıntılarımız hala yok mu? Tabii var ama bu ülkede o sıkıntıları çözecek birikim, irade, sabır ve hazırlığa biz sahibiz. Diğerlerinden bir şey olmaz. Salgın döneminde siz şahit oldunuz bırakın gelişmekte olan ülkeleri, gelişmiş ülkeler bile çaresiz kalırken biz Türkiye’yi sağlıktan gıda ve kamu güvenliğine kadar hep ileriyle taşıdık. Bugün Avrupa’nın en gelişmiş ülkeleri dahi, şu aşılar var ya aşılar, aşıları 100 avro para alarak yapıyorlar. Biz aşılarda halkımızdan 1 kuruş aldık mı?”

Muhalefetin ihalelerini ve yapılış yöntemini eleştirdiği şehir hastanelerine de değinen Erdoğan, “Hatırlarsınız Şehir Hastaneleri’nin yapımının da işletmesinin de önüne geçmek için her yola başvurmuşlardı. Niye yapıyorlar? Öyle dediler. Şimdi şu güzel hastaneyi neden yaptık? Salgın döneminde daha iyi hizmetler alsın diye. Salgın döneminde bu hastaneler can simidi oldu. Sakarya’ya da 1000 yataklı bir Şehir Hastanesi kazandıracağız” diye konuştu. Erdoğan, yurttaşlara aşı olma çağrısını ise şöyle dile getirdi:

“Aşılama hızla devam ediyor. Artık aşılama çalışmaları devam ediyor. Yakında kendi aşımızı da devreye alıyoruz. Artık 18 yaş üstü herkese aşı yapabilecek kapasiteye ulaştık. Vatandaşlarımızdan kendilerini ve ülkemizi salgına karşı korumak için bir an önce aşılarını olmalarını bekliyorum.”

Kaynak: anka