Rize'nin İkizdere ilçesinde açılması planlanan taş ocağına karşı mücadele veren yurttaşlar, bir dizi açılış için şehre gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Doğa nöbetini sürdüren yurttaşlar, Erdoğan’ı taşıyan konvoy önlerinden geçerken "Biz halkız, biz kazanacağız" ve "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" sloganları attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün bir dizi açılış için memleketi Rize'ye geldi. İyidere-İkizdere yolu ve tünellerinin açılışını yapan Erdoğan, gece saatlerinde karayoluyla İkizdere ilçesine geçti. Bir süre sonra da Rize’ye geri döndü.

Cengin İnşaat tarafından projelendirilen İyidere Lojistik Liman inşaatına taş temin etmek için İskencedere Vadisi'nde açılmak istenen taş ocağına karşı mücadele eden yurttaşlar, Rize’ye dönüşü sırasında seslerini Erdoğan'a duyurmak istedi.

Her gün doğa nöbetinde oldukları alanda yağan yağmura rağmen bekleyişini sürdüren yurttaşların önü jandarma tarafından kesildi. Doğa nöbetindeki yurttaşlar, Erdoğan'ı taşıyan konvoy önlerinden geçtiği sırada, "Direne direne kazanacağız", "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam", "Biz halkız, biz kazanacağız" sloganları attı. 

"NE KADAR SOL, KOMÜNİST VARSA ALIP BURAYA GELİYORLAR"

Yol ve tünel açılışında Erdoğan, İskencedere'deki mücadeleyi işaret ederek, "Türkiye'nin değişik yerlerinden ne kadar sol varsa, komünist varsa, alıp buraya geliyorlar. Neymiş bizim önümüzü kesecekler. Siz bu milletin önünü kesemezsiniz. Kesemeyeceksiniz. Bu tesisleri yapacağız. Bu yolları yapacağız. Sizin gücünüz bunların önünü kesmeye yetmez" demişti.

Kaynak: anka