ABD Başkanı Joe Biden,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme için "Pozitif ve verimli bir toplantı yaptık. Eminim ki anlamlı bir ilerleme kaydedeceğiz" dedi. Biden, Erdoğan için “Kendisi çok zeki, gördüm ki gerçekten çok dişli bir rakip” değerlendirmesinde bulundu.

Beyaz Saray'ın sosyal medya hesabından, ABD Başkanı Biden'ın Brüksel'deki NATO Zirvesi'ne ilişkin düzenlediği basın toplantısı paylaşıldı. Biden, kritik zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin, "Pozitif ve verimli bir toplantı yaptık. Toplantının çoğu baş başaydı. Ülkelerimiz büyük gündemlere sahip. Ekiplerimiz tartışmalarımızı sürdürecek ve eminim ki anlamlı bir ilerleme kaydedeceğiz ABD ve Türkiye olarak" dedi. 

RUSYA VE ÇİN İTTİFAKIMIZI BOZMAYA ÇALIŞIYOR

Biden, "Rusya ve Çin ittifakımızı bozmaya çalışıyor" dedi ve bu ülkelerin tehditlerine yönelik şunları söyledi:

"Yüz yılda bir denk gelecek küresel sağlık kriziyle mücadele ediyoruz. İttifakımızı temsil eden değerler baskı altında. Rusya ve Çin ittifakımızı bozmaya çalışıyor. Kötü niyetli siber saldırılar görüyoruz. İttifakımız sağlam temellere sahip.

ABD'nin NATO Anlaşması'nın 5. maddesine bağlılığı taş gibi serttir ve sarsılamaz. NATO birlik olarak duracaktır, geçmişteki tehditleri böyle bertaraf ettik, zorlukları da böyle aşacağız. 

Ortak çıkarlarımız, dünyanın çıkarları konusunda iş birliği imkanlarını konuşacağız. Fikir birliğinde olmadığımız alanlarda kırmızı çizgimizi net şekilde ifade edeceğiz. Kendisi çok zeki, gördüm ki, gerçekten çok dişli bir rakip. Ama toplantıdan sonra konuşmayı tercih ederim. Toplantıdan önce konuşmaktan ziyade."

 

Kaynak: anka