Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapsamında Türkiye İş Kadınları Derneği’nin (TİKAD) Türk Evi’nde düzenlediği, “Çevreye Duyarlı Sürdürülebilir Ekonomi ve İş Kadınlarının Rolü” konferansına katıldı. Erdoğan, "Erkek egemen iş dünyasının, tabiata sadece bir kaynak olarak bakan hâkim anlayışını dönüştürmek, iş kadınlarımızın çevreye duyarlı duruşlarıyla gerçekleşecektir. Kadınların dönüştürücü gücünün sürdürülebilir bir dünya inşa etmede, son derece önemli olduğuna inanıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan bugün New York’ta yapılan BM Genel Kurulu kapsamında TİKAD'In Türk Evi’nde düzenlediği, “Çevreye Duyarlı Sürdürülebilir Ekonomi ve İş Kadınlarının Rolü” konferansına katıldı.

"KADINLARIN DÖNÜŞTÜRÜCÜ GÜCÜ SON DERECE ÖNEMLİ"

“Kadınların dönüştürücü gücünün sürdürülebilir bir dünya inşa etmede, son derece önemli olduğuna inanıyorum” diyen Erdoğan’ın, Twitter hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

“BM Genel Kurulu kapsamında TİKAD’ın Türk Evi’nde düzenlediği “Çevreye Duyarlı Sürdürülebilir Ekonomi ve İş Kadınlarının Rolü” konferansında katılarak Türk ve Amerikan iş dünyası, akademi ve STK temsilcileri ile çevre sorunlarının çözümünü istişare imkanı bulduk.

Erkek egemen iş dünyasının, tabiata sadece bir kaynak olarak bakan hâkim anlayışını dönüştürmek, iş kadınlarımızın çevreye duyarlı duruşlarıyla gerçekleşecektir. Kadınların dönüştürücü gücünün sürdürülebilir bir dünya inşa etmede, son derece önemli olduğuna inanıyorum.”

 

Kaynak: anka