Bağcılar'da polisin dur ihtarına uymayarak kaçan sürücünün çarptığı bekçi Kansu Turan, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Emniyetten verilen bilgiye göre, dün Bağcılar 15 Temmuz Mahallesi'nde polisin dur ihtarına uymayan otomobil ile güvenlik ekipleri arasında uzun soluklu kovalamaca yaşandı. Küçükçekmece’ye kadar ulaşan şüpheli otomobil, cadde üzerinde denetleme yapan bekçilere çarptı.

Kazada yaralanan iki bekçi Başakşehir Çam ve Sakura Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kazada ayağının birini kaybederek ağır yaralanan bekçi Kansu Turan hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen bu sabaha karşı yaşamını yitirdi.

Gözaltına alınan sürücü Ö.Ç’nin (38) 1.55 promil alkollü olduğu ve aracında alkol ürünleri bulunduğu belirlendi.

Bugün sabah saatlerinde tedavi gördüğü Başakşehir Çam ve Şakura Şehir Hastanesi'nde yaşamını yitiren bekçi Kansu Turan'ın cenazesi hastanede yapılan işlemlerin ardından çalışma arkadaşları ve ailesine teslim edildi. Hastaneden polis araçlarının konvoyu eşliğinde alınan şehit cenazesi, Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Bekçi için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nde "şehit cenazesi töreni" düzenleneceği ardından da Fatih Camisi'nde kılınacak cenaze namazına müteakip Kaşakşehir İlçesi Kayabaşı Mezarlığı'nda defnedileceği bildirildi.

 

Kaynak: anka