CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığındaki CHP'li büyükşehir belediye başkanları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Dr. Fazıl Küçük'ün anıt mezarını ziyaret etti. CHP heyetini burada Fazıl Küçük'ün oğlu Mehmet Küçük karşıladı. Mehmet Küçük, "Kıbrıs Türkü’nün verdiği mücadelenin, televizyonda gösterilen dizilerle bir ilgisi yoktur. Yıllarca verilmiş bir mücadele ve onun liderleri vardır. Biz, anavatanımıza nasıl 1878'den önce de bağlıysak aynı şekilde bağlıyız" dedi.

CHP'li büyükşehir belediye başkanları, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun'un başkanlığında KKTC’ye geldi. Heyetin ilk adresi, KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın anıt mezarıydı. Heyet, Denktaş'ın anıt mezarına çelenk bıraktı.

CHP heyeti, ardından Girne Boğazköy Şehitliği'ni ziyaret etti. Torun ve büyükşehir belediye başkanları, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit olan askerler için dua okudu.

"BABALARINA DUA ETMEYE GELMİŞLER" 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, başka bir tarihte yaptığı ziyarete ilişkin, CHP'li Torun'a şu anısını anlattı: 

"Bayramda gittim, bayram namazına. Tatile gelmiştik. Dedim ki şehitliğe uğrayayım. Girne'deki Çıkartma Plajı'nın orada. Tam gittim şehitliğe, dua edeceğim, bir baktım çocukluk arkadaşım. Sarıldık birbirimize. Onlar da gelmiş babalarına dua etmeye."

Heyetin bir sonraki adresi, Dr. Fazıl Küçük'ün anıt mezarıydı. Anıt mezara çelenk bırakarak dua okudu.

"KIBRIS TÜRKÜ'NÜN MÜCADELESİNİN GÖSTERİLEN DİZİLERLE İLGİSİ YOK"

Mehmet Küçük, CHP heyetine ziyaretleri için teşekkür ederken "Biz, Dr. Fazıl Küçük ailesi ve vakfı olarak, onu ve milli mücadeleyi, Kıbrıs Türk'ü olarak 1878'den beri verdiği mücadeleyi yeni nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Pandemi geçtikten sonra sizleri ziyaret etmek isteriz. Kıbrıs Türkü'nün verdiği mücadelenin, televizyonda gösterilen dizilerle bir ilgisi yoktur. Yıllarca verilmiş bir mücadele ve onun liderleri vardır. Biz, anavatanımıza nasıl 1878'den önce de bağlıysak aynı şekilde bağlıyız. Milli mücadele bitmemiş, sonlanmamıştır. Bu da inşallah bizim, Türk milletinin istediği şekilde sonuçlanacaktır" dedi. 

"BELKİ İKİ DEVLETİZ AMA BİR MİLLETİZ”

Torun da Fazıl Küçük'ün Kıbrıs için verdiği mücadelenin önemine dikkat çekerken, "Bugün Kıbrıs halkı bugün burada huzur içinde yaşıyorsa onun o günkü mücadelelerine borçlu. Rahmet ve minnetle anıyoruz. Kıbrıs bizim ayrılmaz parçamız. Belki iki devletiz ama bir milletiz. Kıbrıs'ın uluslararası ölçekte tanınması, ambargoların kalkması, devlet olarak devam etmesi için her türlü katkıyı da vermeye hazırız" diye konuştu.

Kaynak: anka