Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (PPK), perşembe günü açıklayacağı faiz kararı öncesi dolar kuru tırmanmaya devam ediyor. Dolar bugün ikinci kez rekor tazeledi. Dolar kuru, piyasaların kapanmasından sonra serbest piyasada 10,44 seviyesinin üzerine çıktı.

Geçen hafta cuma akşam 10 lira seviyesini aşan dolar/TL dün 9,95'li seviyelere kadar geriledi, ancak bu sabah yeniden tırmanışa geçerek 10,21 seviyesine kadar çıktı. Euro da güne yükselişle başladı ve 11,61'in üzerine kadar çıktı. Dolar ve euro bu seviyeden geri döndü. Ancak dövizdeki hareketlilik piyasaların kapanmasından sonra yeniden başladı. Dolar tüm zamanların rekorunu kırarak 10,44 seviyesini görürken euro da 11,75'e kadar çıktı.

Dünyanın pek çok ülkesinde yükselen enflasyon nedeniyle hem gelişmekte olan hem de gelişmiş ülkelerin merkez bankaları para politikalarını sıkılaştırırken; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) enflasyondaki yükselişe ve TL'nin alım gücünü düşüren değer kaybına rağmen para politikasını gevşetmeyi sürdürüyor.

Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu perşembe günü toplanacak. Kurulda, faizde en az 50 baz puanlık düşüş kararı alınması bekleniyor.

Kaynak: anka