Denizli’de bir çiftçi 2021 süt desteklerinin hala ödenmediğini “Bir sene oldu biz daha hayvan desteklemelerini, süt desteklemelerini elimize almıyoruz. Birliklerimiz var ama gelmiyor, yatırım yapmıyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli Buldan ilçesinde pazar yerinde ürünlerini satan bir çiftçiyle sohbet etti. 2021 süt desteklerinin hala ödenmediğini söyleyen çiftçi, “Bir sene oldu biz daha hayvan desteklemelerini, süt desteklemelerini elimize almıyoruz. Birliklerimiz var ama gelmiyor, yatırım yapmıyor” dedi.

“2021 SÜT PARALARINI ALMADIK”

Biçer’in, “Daha hayvan desteklemeleri gelmedi mi?” sorusuna çiftçi, “Birinci buzağı desteklemelerini aldık. İkinciler alınmadı. 2021 süt paralarını almadık bugüne kadar daha. Şimdi sütü veriyoruz. Yemin borcunu zor karşılıyoruz. 2 lira 90 kuruş süt ama markette 5 lira. Üretici kazanamıyor” dedi.

Hayvancılık desteklemelerinin yapılan masrafları karşılamadığını belirten çiftçi, “Bir veteriner çağırıyorsun en düşük parası 150 lira. Buzağı parası veriyorlar 300 lira. Aşı götürüyorsun 200 lira” dedi.

“5 LİRA 1 LİRA DEĞERİNDE KALMADI ARTIK”

Paranın değer kaybettiğini söyleyen çiftçi, “100 liraya mazot alıyorsun 10 kilo mazot etmiyor. O üç gün dayanıyor zaten. Vatandaşın gideri çok, insanların gözüne 5 lira çok geliyor ama 5 lira 1 lira değerinde kalmadı artık. Hele hele çoluk çocuk okutma şeylerinde daha zor” diye konuştu. CHP’li Biçer ise iktidara geldiklerinde, her köye ücretsiz bir veteriner atayacaklarını, mazottaki ÖTV ve KDV’yi kaldıracaklarını söyledi.

Kaynak: anka