Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, sınavla, 30 “İletişim Uzman Yardımcısı” alacak. Sınava; iletişim, hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, işletme ve iktisat fakültelerinin yanı sıra bilgisayar mühendisliği, psikoloji, sosyoloji, sosyal antropoloji, halkbilim, insan ve toplum bilimleri mezunları başvurabilecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın Resmi Gazete’de yayınlanan ilanına göre, İletişim Başkanlığı’na sınavla 30 “İletişim Uzman Yardımcısı” alacak. 6 Mart’ta Ankara’da yapılacak sınav için 24 Ocak- 4 Şubat 2022 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Aday İşlemleri Sistemi web sitesi (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr ) üzerinden başvurulması gerekiyor.

İletişim, hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, işletme ve iktisat fakülteleri mezunlarının yanı sıra bilgisayar mühendisliği, psikoloji, sosyoloji, sosyal antropoloji, halkbilim, insan ve toplum bilimleri mezunlarının başvurabileceği ilanın ayrıntıları şöyle:

“-Sınav başvuru ücreti, başvuru işleminin son adımında kredi/banka kartı ile ödenecektir. Sınav başvuru ücreti 250 TL’dir.

- Sınav; ön eleme yazılı sınavı (çoktan seçmeli), alan bilgisi yazılı sınavı ve sözlü sınav olmak üzere üç aşamada yapılacaktır.

-Ön eleme yazılı sınavı, çoktan seçmeli olup aşağıdaki konuları kapsayacaktır.

- Genel Yetenek (30 soru), Genel Kültür (40 soru), Tarih, coğrafya, hukuk temel kavramları, Uluslararası kuruluşlar, Türkiye ve dünya ile ilgili genel kültür ve güncel sosyo-ekonomik konular (15 soru), Mevzuat (10 soru), Temel Hak ve Özgürlükler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu (Genel Hükümler), 14 sayılı İletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, İletişim Teorileri (10 soru), Sosyolojiye Giriş, Türk Siyasal Hayatı (5 soru) Yabancı Dil (30 soru)

- Alan bilgisi Yazılı Sınavı: Ön eleme sınavını geçen adaylar (70 ve üstünde puan alanlar) arasından duyuruda belirtilen atama yapılacak kadro sayısının 20 katı kadar aday en yüksek puandan sıralanarak (son sıradaki aday ile eşit puana sahip olanlar dahil) “Alan Bilgisi Yazılı Sınavına” katılacaktır. Söz konusu sınav her alan için ayrı gruplarda yapılacaktır.

- Yazılı sınavda başarılı sayılmak için yüz (100) tam puan üzerinden en az yetmiş (70) puan alınması şarttır. Yazılı sınavda başarılı olanlar arasından, en yüksek puandan başlanarak atama yapılacak kadro sayısının en fazla dört katı kadar aday (son sıradaki adayla eşit puana sahip olanlar dâhil) sözlü sınava girmeye hak kazanır. Alan bilgisi yazılı sınavının kapsamı ve sınav şekli ise ön eleme sınavından sonra resmi internet sitesinden(www.iletisim.gov.tr) duyurulacaktır.

- Sözlü Sınav: Sözlü sınav, ön eleme sınavı akabinde yapılacak yazılı sınavdan sonra yapılabileceği gibi, giriş sınavı duyurusunda belirtilmesi kaydıyla ön eleme sınavından sonra yazılı sınav yapılmadan da yapılabilir. Ön eleme sınavı/ Alan bilgisi yazılı sınavında başarılı olan adaylardan toplam kadro miktarının 4 (dört) katı kadar aday başarı sırasına göre sözlü sınav aşamasına geçmeye hak kazanacaktır.

“BAŞKANLIK, DOĞRUDAN SÖZLÜ SINAVA ÇAĞIRABİLECEKTİR”

- İletişim Başkanlığı, ön eleme sınavından sonra alan bilgisi yazılı sınav yapmadan da ön eleme sınavında başarılı olan adayları doğrudan sözlü sınava çağırabilecektir.

- Ön eleme sınavı Ankara’da 06 Mart 2022 tarihinde saat 10.00’da başlayacak ve tek oturumda yapılacaktır. Sınav süresi 120 dakika olacaktır.

- Ön eleme sınavına katılmaya hak kazanan adayların isimleri ile sınav yeri İletişim Başkanlığı resmi internet sitesinde (www.iletisim.gov.tr ) ilan edilecektir.”

 

Kaynak: anka