BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde çobanlık yapan Soner Bozdoğan, “Bebiş” adını verdiği tilki ile yaklaşık iki aydır dostluk kurdu. Bozdoğan, insanların tavuklarını yediği gerekçesiyle Bebiş'e zarar vermeye çalışmasından şikayetçi.

Gafarlı köyünde çobanlık yapan Soner Bozdoğan, bir gün dağda keçi güderken bir tilkinin kendisine yaklaştığını fark etti, onunla konuşmaya başladı ve aralarında bir dostluk oluştu. Bozdoğan'ın her gün karşılaştığı tilki ile arasında kurduğu bağ ise günden güne güçlendi.

Doğadaki hayvanların sevilmesi gerektiğini anlatan Soner Bozdoğan şöyle konuştu:

"Ben her gün keçilere gidiyorum, dağda tilki ile baş başa her gün görüşüyoruz. Her gün beni gördü mü yanıma geliyor ve beni tanıyor. Beni gördü mü beni seviyor ben de onu gördüğümde mutlu oluyorum ve her gün görüşüyoruz. Doğa hayvanını seviyorum, doğayı seviyorum herkesten de bunu istiyorum. Doğa güzel hayvan güzel. Tilki ile her gün arkadaş olduk. Tavuk da veriyorum evet. Tavuk da ara sıra götürüyorum. Herkes de ‘bir tavuğumu götürüyor’ diye tilkiye hiç kimse şey yapmasın, böyle zarar vermeye çalışmasın onu istiyorum. Bir tilki bir tavuk yemeyle bir şey olmaz.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

video1

* Soner Bozdoğan'ın tarım aleti ve zeytin ağacını incelemesi

* Soner Bozdoğan'ın konuşması

* Yolda tilkinin gezmesi ve Soner Bozdoğan'ın onunla konuşması

video2

* Tilki hakkındaki yorumu  

 

Kaynak: anka