CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere; Tut ilçesinde, seçimden önce AKP’nin su sözü verdiği ancak tutmadığı Akçatepe köyünde “Köyümüzde dört gündür su akmıyor fakat önceleri de 24 saat için de yarım saat su veriliyordu. İşte, ‘Türkiye yüzde 21 büyüdü’ diyenler Akçatepe köyüne bir bardak içme suyu dahi verememişlerdir” dedi.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, seçim bölgesi Adıyaman’ın Tut ilçesine bağlı Akçatepe köyünde yurttaşların su sorununu dinledi.

Tutdere, seçim öncesi AKP’nin köye verdiği su sözünü tutmadığını açıklayarak, şunları söyledi:

“Tut ilçemizin en büyük köylerinden Akçatepe’deyiz. Halkımızı dinledik, sorunlarını yerinde tespit ettik. Vatandaşın bize anlattığı en önemli meselelerden bir tanesi, en temel insani hakkı olan suya erişim sorunu. Yaklaşık dört gündür içme suyu yok. Seçim öncesi iktidar milletvekilleri ve iktidardakiler, ‘biz Akçatepe’nin su sorununu çözdük’ diyerek Akçatepelilerden oy istediler ve oy aldılar. Köyümüzde dört gündür su akmıyor fakat önceleri de 24 saat için de yarım saat su veriliyordu. İşte Türkiye’yi uçurduk diyenler, Türkiye yüzde 21 büyüdü diyenler şu anda Adıyaman’ımızın, Tut ilçemizin Akçatepe köyüne bir bardak içme suyu dahi verememişlerdir. Şu anda bu tabloyu görsünler ve Türkiye’yi nereden nereye getirdiklerini görsünler. Akçatepeliler iktidardan su istiyor, en temel insani hak olan içme suyunu istiyorlar. Biz de buradan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz, Akçatepeli köylülerimizin şu feryadını duyun, bir an evvel içe suyu sorununu çözün.”

 

Kaynak: anka