CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Aç olanları buyurun siz doyurun” sözleri için, “Kibre bakar mısınız arkadaşlar? Vatandaşın gerçeklerinden kopmuş arkadaşlar. Vatandaşa artık dürbünle bakıyorlar. Vatandaşın içinde bulunduğu durumdan bihaberler” dedi.

CHP Yerel Yönetimler Heyeti, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un başkanlığında Kırşehir’de ziyaretlerde bulundu. CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Antalya Milletvekili Cavit Arı’nın da bulunduğu heyet, Kırşehir Belediyesi’nin ardından CHP’li Boztepe ve Akpınar ilçe belediyelerini de ziyaret etti. Kırşehir İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Torun, şunları söyledi:

“HİÇBİR ZAMAN DEVLET BU DURUMA DÜŞMEDİ”

“Gerçekten çok zor günlerden geçiyoruz, çok önemli günlerden geçiyoruz. Türkiye Cumhuriyet tarihinin çok önemli günlerine tanıklık ediyoruz. Bu ülke, kurulduğu günden bu yana birçok ekonomik, demokratik kesintilere muhatap oldu. Birçok sorunları aştı. Birçok sıkıntıları aştı, ama hiçbir zaman devlet bu duruma düşmedi. Devletin yapısı, hiç bu kadar itibarsızlaştırılmadı. Hiç bu kadar mafya ilişkileri etkin olmadı. İllegal yapılar, devletin içine sızmadı. Devleti yönetmeye kalkmadı. Bugün, bildiğiniz iki partili Cumhur İttifakı var, ama aslında bunun üçüncü ittifakı da üzülerek söylüyorum; mafya. O kadar birlikte hareket etmişler ki birbirinden ayrılması artık mümkün değil.

“KÖPRÜYÜ DE YOLU DA HASTANEYİ DE ÖZEL SEKTÖR YAPIYOR”

Millet, Covid-19’u atlatmak için canıyla, malıyla uğraşırken bunların derdi artık millet falan değil arkadaşlar. Bunların derdi, sadece koltuk derdi, kendi menfaatleri. Yani işsizlik artık 10 milyonun üzerine çıkmışken, enflasyon yüzde 17’lere dayanmışken, faizler artık yüzde 20’lerin üstüne çıkmışken, Türk lirası değer kaybediyorken bunların hiç umurunda değil. Bunlar, ben nasıl daha zenginleşirim? Nasıl daha fazla koltukta kalırım? Nasıl daha bu süreyi uzatırım? Onun çabası içindeler. Millet, ‘Yandım Allah’ diyor ama bunlar maalesef o sese kulak vermiyor arkadaşlar. 19 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. Geldiğimiz nokta bu. ‘Yol yaptık’ dediler. ‘Köprü yaptık’ dediler. Vatandaşa bir algı yarattılar ama 19 yılın sonunda geldiğimiz nokta, köprüyü de yolu da hastaneyi de özel sektör yapıyor. Araç garantili, hasta garantili… Dolar üzerinden ödeniyor ve yetkili mahkemeler de Londra mahkemeleri.

“VATANDAŞA ARTIK DÜRBÜNLE BAKIYORLAR”

Dün Saray’da oturan kişi, bir grup toplantısı yaptı. Gurup toplantısında bir ifade kullandı. Onu aynen okumak istiyorum. Dedi ki değerli arkadaşlar: ‘Neymiş? Millet açmış. Aç olarak dolaşanları buyurun siz doyurun. Nankörlük parayla değil. Onlar nankörlüğe devam ediyor.’ Kibre bakar mısınız arkadaşlar? Bunlar artık Saray’ın duvarlarından, vatandaşın gerçeklerinden kopmuş arkadaşlar. Vatandaşa artık dürbünle bakıyorlar. Vatandaşın içinde bulunduğu durumdan bihaberler. Evet değerli arkadaşlar, inşallah iktidarımızda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Hiçbir insanımız, yoksulluğuyla baş başa kalmayacak. Bunlar, bu ülkenin kaynaklarını, vatandaşın lehine değil, bir avuç çetenin lehine kullanıyorlar. Vatandaşın sorunlarının çözümü için değil, o sarayın beslemeleri için kullanıyorlar. Onları doyuruyorlar.”

 

Kaynak: anka