CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, İller Bankası’na (İlbank) olan borçları nedeniyle belediyelerden yapılan kesintilerin yıl sonuna kadar ertelenmesi çağrısını yaptı. Torun, “Hizmetlerde aksama olur haliyle” dedi.

Geçen yıllarda her haziran ayında, 3 veya 4 ay belediyelerden kesinti yapılmadığını; ancak bu yıl pandemiye rağmen bunun yapılmadığını bildiren Torun, sorunun partiler üstü olduğunu dile getirdi. Torun, şunları söyledi:

“Bunun iktidarı muhalefeti yok. Onlar da vatandaşlarının sorunlarını çözmek için gayret içindeler. Yazın özellikle, hizmetler katlanarak artıyor. Hiç değilse bu mevsimde kesintiler yapılmazsa, gelir kaynakları artarsa, bir nebze nefes alırlar. Vatandaşlarımızın sorunlarını daha etkili bir şekilde çözerler.”

Kesintilerin ertelenmesi ile ilgili şu ana kadar bir karar çıkmadığını, bir kararın çıkmasını beklediklerini dile getiren Torun, şöyle konuştu:   

“Hatta mümkünse, yıl başına kadar bunun uzatılması, belediyelerin bu pandemi de ciddi harcamaları oldu. Vatandaşlarımızın içinde bulunduğu sorunları çözmek için büyük maliyetleri oldu. Bu anlamda, bu sorunun da giderilmesi için kesintilerin yapılmaması, yıl başına kadar kesintilerin ertelenmesini talep ediyoruz.”

Torun, bu talebin karşılanmaması durumunda “hizmetlerde aksama olacağını” söyledi. Torun, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Hizmetlerde aksama olur haliyle. Tüm belediyeler için geçerli. Hem vergi toplamada, öz kaynaklarını sağlamada sorun çekiyorlar. Bir de merkezi bütçeden kaynaklar kesilince, ki kesintiler şu anda yüzde 50 boyutlarında, belediyeler zorlanıyor. Kesintiler yapılmazsa, vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik bir hizmet vermiş olurlar bu sayede.”

Bütün partilerin belediyelerin sorununun aynı olduğunu kaydeden Torun, “Biz ayırmıyoruz. Tüm belediyeler vatandaşlara hizmet veriyor. Bu tüm belediyeleri ilgilendiriyor” diye konuştu.

 

 

Kaynak: anka