CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Millet İttifakı’na yönelik “PKK ile ittifak halindeler” sözlerine, “Terör örgütleriyle ilişki konusunda AKP’nin eline kimse su dökemez” karşılığını verdi.

AKP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’nin Antalya İl Teşkilatı toplantısında, Millet İttifakı’na yönelik “PKK terör örgütü ile ittifak halindeler ve şimdi ne diyorlar PKK terör örgütü ile beraber miyiz değil miyiz? Bir gün çıkıyorlar hayır bizim onlarla alakamız yok” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, ANKA Haber Ajansı’na Erdoğan’a "çözüm süreci" ve 31 Mart yerel seçimleri öncesinde yaşananları anımsatarak, “Sayın Cumhurbaşkanı PKK ile ilişki arıyorsa dönecek kendilerine, kendi arkadaşlarına bakacak. Oslo’da, Dolmabahçe’de kendileri görüştü. Diğer bütün çalışmalarda kendileri var. Biz Cumhuriyet Halk Partisi'yiz. Bizim terörle işimiz olmaz. Biz bu ülkenin kurucu partisiyiz, kurtarıcı partisi de olacağız" yanıtını verdi. 

"SAYIN CUMHURBAŞKANI ERİDİĞİNİ GÖRÜYOR"

AKP’nin geçmişte terör örgütleriyle “ilişkisi ve iletişimi” olduğunu belirten Öztunç, “Ne çabuk unuttu bunu Sayın Cumhurbaşkanı. Her sıkıştığında iftiralar atıyor. Hemen zillet ittifakı diyor, hemen terör diyor. Oyu düşüyor çünkü, oyunun düştüğünü görüyor, Sayın Cumhurbaşkanı. Eridiğini görüyor. Tereyağı nasıl tavada eriyorsa, AK Parti’nin MHP’nin oyu da öyle eriyor” diye konuştu.

Öztunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Millet İttifakı’na “zillet ittifakı” dediğini, ancak ittifakın içindeki İYİ Parti ve Saadet Partisi ile görüşmeye çalıştığını ifade ederek; “Saadet Partisi’nin kapısında ne işin var? Kapısında geziyorsun. Daha düne kadar Millet İttifakı içindeki İYİ Parti’ye çağrı yapıyordun. Bu nasıl anlayış. Hem çağrı yapıyorsun hem kapısında geziyorsun hem de zillet diyorsun” değerlendirmesini yaptı. 

Cumhur İttifakı’na “Millet olan biz zillet olan, maalesef Sayın Cumhurbaşkanı ile Sayın Bahçeli'nin birlikte olduğu ittifaktır” diyen Öztunç, Erdoğan’ın FETÖ konusunda “Allah affetsin” sözünü de anımsatarak, şunları söyledi:

“Terör örgütleriyle ilişki konusunda AKP’nin eline kimse su dökemez. FETÖ’yü kim büyüttü? O kadar valiyi, savcıyı, hakimi, kaymakamı devlete kim yerleştirdi? Kendileri yerleştirdi. ‘Ne istediniz de vermedik’ diyen Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan değil mi? Her istediklerini verdi, terör örgütünü yarattı, terör örgütünü büyüttü. Ondan sonra da ‘Allah affetsin’ dedi. Millet affetmeyecek, millet o zilleti affetmeyecek.”

 

Kaynak: anka