CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, son günlerde artan bekçi şiddeti olaylarına tepki gösterirken, bekçilerin 3 aylık eğitimle polisler gibi silah kullanma yetkisine sahip olmasına dikkati çekti. Meclis'te bekçi yasası görüşmeleri sırasında, "Bu denli yetki verilmez" diye uyarıda bulunduklarını anımsatan Bulut, “Bunun yanında bir de görüntü almayı engellerseniz, o zaman bekçi şiddeti bugünkünden kat ve kat daha fazla olarak Türkiye’de gündem olmaya devam edecektir” dedi.

Son günlerde bekçilerin polisler gibi toplumsal olaylara silah kullanarak müdahalede bulunması tepki çekiyor. Yurdun değişik yerlerinden gelen bekçi şiddeti haberlerinin ardından İstanbul’da Beşiktaş’ın şampiyonluk kutlamaları sırasında bekçilerin havaya ateş açması da tepkilere neden oldu.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, bekçilere silah taşımasına ve kullanma yetkisi veren kanun teklifi TBMM’ye geldiğinde uyarılarda bulunduklarını anımsattı. Bulut, ANKA Haber Aajansı'na yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"BEKÇİLERE BU DENLİ YETKİ VERİLMEZ" UYARISI YAPILMIŞTI

“Bu yasa meclise geldiğinde tüm arkadaşlarımız tek tek yasadaki sıkıntıları gündeme getirdi: bekçilere bu denli yetki verilmez silah kullanma kimlik sorma, bu yetkiler ilerde sorun yaratabilir diye. Nedeni de bekçilerin polisler gibi uzun süre eğitim almamalarından kaynaklıydı. Polisler uzun bir süre eğitim sonrası polislik hayatına başlıyor. Bekçiler ise 3 aylık bir eğitim sonrasında polisler kadar yetki sahibi olarak güvenlik güçlerinin arasına katılıyor. Bugünkü yaşanan sıkıntıların birinci sebebi bu. Bunun yanında bir de görüntü almayı engellerseniz, o zaman bekçi şiddeti bugünkünden kat ve kat daha fazla olarak Türkiye’de gündem olmaya devam edecektir.”

Kaynak: anka