CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Üç senede yangın söndürme uçakları ortadan kayboldu.  Sadece ‘Mustafa Kemal kurdu’ diye Türk Hava Kurumu uçaklarını âtıl hale getirdiniz. Yazlık saraya sadece ek ödenek olarak son bir ay önce çıkardığınız 850 milyon ek ödeneğin yüzde 5’ini verseydiniz bu uçaklar ayağa kaldırılırdı. Bunu da yapmadınız. Şimdi Türkiye yanıyor, ciğerlerimiz yanıyor, bunun tek sorumlusu sizsiniz ve hala aynı bakan görevde, yazıklar olsun” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, farklı yerlerde çıkan orman yangınlarında Türk Hava Kurumu uçaklarının kullanılamamasına ilişkin ANKA Haber Ajansı'na açıklama yaptı. Bayır, şöyle konuştu:

“Seneler akıp geçiyor ama ciğerlerimiz yanmaya devam ediyor. 2018’de komşumuz Yunanistan’daki yangın için ‘yangın söndürme uçaklarımız hazır size gönderelim’ diyen Pakdemirli, 2019’da ‘Türk Hava Kurumu’nun uçakları motorları arızalı, yağ akıtıyor’ demişti. Şimdi 2021’de ise ‘envanterimizde kayıtlı uçağımız yoktur’ diyor. Hiç şaşırmadık işin doğrusu. Üç senede yangın söndürme uçakları ortadan kayboldu.  Sadece ‘Mustafa Kemal kurdu’ diye Türk Hava Kurumu uçaklarını âtıl hale getirdiniz. Yazlık saraya sadece ek ödenek olarak son bir ay önce çıkardığınız 850 milyon ek ödeneğin yüzde 5’ini verseydiniz ki bu 4 milyon dolar ederdi, yani 32 milyon lira, bu parayla bu uçaklar ayağa kaldırılırdı. Bunu da yapmadınız. Şimdi Türkiye yanıyor, ciğerlerimiz yanıyor, bunun tek sorumlusu sizsiniz ve hala aynı bakan görevde, yazıklar olsun.”

 

Kaynak: anka