CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana Kozan’da yangından etkilenen yurttaşları dinledi. Barut, “Gerçekten vatandaşlarımız çok mağdur. Burada geziyoruz, yatacak yerleri yok. Evler tamamen yanmış, bu yaraları birlikte sarmamız gerekiyor. Devletin şefkatli kollarını bizim vatandaşımızın artık hissetmesi gerekiyor. Orman yangınları kaderimiz değildir” dedi.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana Kozan’da inceleme yaptı, yangından etkilenen yurttaşları dinledi. Ormanlık alanda bulunan ve yangından zarar gören bir köyde açıklama yapan Barut, “Şu an Adana ili Kozan ilçesinin yangın gören köylerindeyiz, ormanlık alandayız. Adana’dan Antalya’ya, Bodrum’dan Marmaris’e ve Manavgat’a kadar tüm Türkiye’de ormanlarımız, ciğerlerimiz yanıyor, adeta yok oluyor. Şu anda Adana Kozan’da yangından zarar gören yurttaşlarımızın yanındayız” dedi.

Değişen iklim koşullarına dikkati çeken Barut, “Bu yaraları hep birlikte sarmamız gerekiyor. Buradan yangınları söndürmek için iktidara, Tarım Bakanı’na çağrı yapalım. Türk Hava Kurumu’na ait uçakları yenileyelim, geliştirelim daha fazla sayısını çoğaltalım ve anında yangınlara müdahale edelim. Gerçekten vatandaşlarımız çok mağdur. Burada geziyoruz, yatacak yerleri yok. Evler gördüğünüz gibi tamamen yanmış, bu yaraları birlikte sarmamız gerekiyor. Devletin şefkatli kollarını bizim vatandaşımızın artık hissetmesi gerekiyor. Orman yangınları kaderimiz değildir” diye konuştu.

Yangın dolayısıyla evini kaybeden yurttaşlar, “İnşallah bir evimiz olur” dedi. Yanan evlerin ve küle dönen ağaçların görüntüleri dikkat çekti.

Kaynak: anka