CHP’nin resmi sosyal medya hesabından, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımlanan videoda; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “19 Mayıs 1919’da başlattıkları kutsal yürüyüşü, 30 Ağustos 1922’de zaferle taçlandırılmasıdır bu bayram” sözlerine yer verildi.

CHP’nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj ile video yayımlandı. Mesaj, şöyle:

“Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını; bu toprakları bize yurt kılan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun” denildi. Videoda Mustafa Kemal Atatürk’ün görüntülerine yer verildi ve “Dile kolay atam 99 yıl. Sanki 1 yıl geçmiş gibi varlığın. Sanki 1000 yıl geçmiş gibi yokluğun. Sanki ‘kazandık’ haberini şu an almışız milletçe. İşte öyle bir coşku, öyle bir aşk var sesimizde. Bizler… Cumhuriyet çocukları… Bu güzel vatanın korkusuz evlatları… Binlerce 30 Ağustos daha geçse her biri kazanılan yeni bir zaferdir kalbimizde.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Anıtkabir’de yürüdüğü görüntüler de videoda yer aldı. Kılıçdaroğlu’nun “Mustafa Kemal ve arkadaşları… 19 Mayıs 1919’da başlattıkları kutsal yürüyüşü 30 Ağustos 1922’de zaferle taçlandırılmasıdır bu bayram” sözlerine yer verilen video Türk bayrağı görüntüsü ile sona erdi.

 

Kaynak: anka