TUĞÇE BİÇER

CHP Doğu Masası Heyeti Şırnak’taydı. Cizre ilçesinde partiye yeni katılan üyeler için yapılan törende konuşan Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Bize diyorlar ki CHP Sivas’ın ötesine geçemez. Gelmişiz sınıra. Hani Sivas’ın ötesine geçemiyorduk. Gelmişiz Suriye sınırında, Şırnak’ta katılım yapıyoruz. Yeter mi? Yetmez. Bu daha başlangıç” dedi.

CHP, oy oranının düşük olduğu Doğu ve Güneydoğu illerinde “Doğu Masası Heyeti” ile oylarını artırmayı hedefliyor. Heyetin ilk durağı Cizre oldu. İlçe başkanlığı ziyaretinin ardından partiye yeni katılan 55 üye için rozet takma töreni düzenlendi.

Törende konuşan CHP Genel Başkanı Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, “Ülkenin bu gidişatından habersiz bir Saray rejimi var. Türkiye bir dönemeçte. Ya bu düzeni değiştireceğiz, halktan yana, vatandaşın isteklerine kulak tıkamayan, şeffaf bir iktidar gelecek. Böyle başkanlık sistemi de değil, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem gelecek” dedi. Salıcı, özetle şunları söyledi:

HANİ SİVAS’IN ÖTESİNE GEÇEMİYORDUK?: Bize diyorlar ki ‘CHP Sivas’ın ötesine geçemez.’ Daha gidecek yer kalmamış. Gelmişiz sınıra. Hani Sivas’ın ötesine geçemiyorduk. Gelmişiz Suriye sınırında, Şırnak’ta katılım yapıyoruz. Yeter mi? Yetmez. Bu daha başlangıç. Bu işin devamını getireceğiz.

ÜNİTER DEVLET ÇERÇEVESİNDE KÜRT SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ: Bize diyorlar ki, ‘CHP sorun çözemez, Kürt seçmenle arası iyi değil.’ Hiç kimseyi birbirinden ayırmayan bir siyaset izliyor CHP. Senin dilin başımın üstüne, senin inancın başımın üstüne. Ben senin doğuştan gelen özelliklerini değiştirmeye gelmedim. O değerler hepimizin değerleri. Biz senin hayatını kolaylaştırmaya geliyoruz. Devletin emir veren değil hizmet eden bir devlete dönüşmesi… Türkiye’de Edirne’dekinin de, Erzurum’dakinin de, Cizre’dekinin de gönül rızası ile üniter devlet çerçevesi içinde Kürt sorununu demokratik yollarla çözeceğiz. Bu mesele bitecek.

BARIŞIN EGEMEN OLDUĞU BİR DÜZENE İHTİYAÇ VAR: Sen belediye başkanı seçiyorsun diyor ki, ‘Bu olmadı. Senin seçtiğin belediye başkanı ile değil benim atadığım belediye başkanı ile yönetilecek burası.’ Kayyum atıyor. Bizim bu siyasi iktidarın 19 yıldır yaptıklarını ve gelmiş olduğumuz Türkiye’nin yaşadığı ekonomik krizi, krizin buhrana dönüşmüş olmasını, Türkiye’ye yaşattıkları istikrarsızlıkları değiştirmemiz lazım. Seçim istedikleri zaman diyorlar ki, ‘Niye seçim istiyorsunuz. İstikrarsızlık getirir seçim.’ Türkiye, zaten istikrarsız. Türkiye’nin bu istikrarsızlıktan çıkması için özgürlükçü, barışın kardeşliğin ve dayanışmanın egemen olduğu, altta kalanın canının çıkmadığı, zorlananın devlet tarafından eminin tutulduğu bir düzene ihtiyaç var.

GELDİĞİMİZ NOKTADA KARDEŞİN KARDEŞE KÖTÜ BAKTIĞI BİR TÜRKİYE VAR: Geldiğimiz nokta kardeşin kardeşe kötü baktığı, kime nereye oy vereceği, ne nasıl inandığını, hangi dili konuştuğunu söyleyemediği bir Türkiye var. Sorunlar çok ama bunu değiştirecek irade de var. Türkiye geçmişte de sıkıntılı dönemler yaşadı. Ama hiç bu kadar uzun ve hiç bu kadar sıkıntının katmerlendiği bir dönem yaşamadı. Sorunlar çok ama umudumuz var.

“AKP’DEN CHP’YE GEÇTİM”

AKP üyesiyken bırakıp CHP’ye üye olan Cumali Tahir Arpas, geçiş sürecini anlattı:

“AKP’den CHP’ye geçtim. Geçmemin sebebi 11 ay öncesinden üyeliğimden istifa etmiştim. CHP’nin daha şeffaf, ilkeli ve insanlarımıza, gençlere daha iyi bir gelecek vadettiği için CHP’yi tercih ettim. CHP’nin bize yarınlarda daha güzel bir gelecek vadettiğini hissettim.”

Kaynak: anka