CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Kazakistan’la “geçiş belgesi” (dozvola) sorunu yaşayan ve TIR'ları haftalardır Sarp Sınır Kapısı’nda bekleyen nakliyecilere destek vermek için Sarp Sınır Kapısı’na gideceğini açıkladı.

Özkan Yalım, bugün yaptığı yazılı açıklamada; Kazakistan’ın, Türkiye'den Orta Asya'ya ihraç edilen malları taşıyan TIR’lara ‘geçiş belgesi’ vermeyerek Türk nakliyesine ve ihracatına darbe vurduğunu belirtti. Yalım'ın açıklaması şöyle:

"Covid-19 döneminde Türkmenistan'ın transit geçişe kapanması nedeniyle Orta Asya'da Özbekistan, Kırgızistan ve Tacikistan'a ulaşmak için tek seçenek haline gelen Kazakistan, kapılarını Türk araçların transit geçişlerine kapadı. Kazakistan'a taşıma yapacak yüzlerce araç da Sarp Sınır Kapısı'nda izin belgesi verilmemesi nedeniyle yaklaşık üç haftadır bekliyor.

Pandemi döneminde ciddi sorunlar yaşayan nakliye sektörü, şimdi de Kazakistan'da yaşanan sorunlar nedeniyle iş yapamaz hale geldi. Kazakistan dozvola sorununun devam etmesi nedeniyle şu an ihracat yapamamaktayız. Türk nakliyeciler transit geçiş belgeleri alamadığı için yerli yükü de yabancılar kapıyor. Bu sorun aylardır devam ediyor. Ancak hiçbir yetkiliden tek bir açıklama gelmiyor. Çok yakın zamanda nakliyeci firmalarımıza destek vermek adına Sarp Sınır Kapısı’nda olacağım."

Kaynak: anka