CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Cengiz İnşaat'ın Maçka şantiyesine ait olduğunu belirttiği fotoğrafları paylaşarak, "Bu görüntüler Cengiz İnşaatın Maçka şantiyesinden. Emekçiler 1 ay boyunca, 8 saat ücreti üzerinden, Pazar günleri dahil günde 12 saat çalışıyor. Ayda sadece 2 gün izin kullanıyorlar. Cengiz İnşaat sadece doğayı katletmekle kalmıyor, işçinin alın terini de sömürüyor. Siz nerede duracaksınız, ne zaman doyacaksınız?" dedi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, sosyal medya hesabından Cengiz İnşaat'ın Maçka şantiyesine ait olduğunu iddia ettiği fotoğraflar paylaştı. Öztunç'un paylaştığı fotoğraftaki işçilerin sosyal mesafeye uyma imkanı olmaksızın, kalabalık bir yerde, masalarda tabldotla yemek yedikleri görülüyor. Öztunç’un mesajı şöyle:

"Bu görüntüler Cengiz İnşaatın Maçka şantiyesinden. Emekçiler 1 ay boyunca, 8 saat ücreti üzerinden, Pazar günleri dahil günde 12 saat çalışıyor. Ayda sadece 2 gün izin kullanıyorlar. Cengiz İnşaat sadece doğayı katletmekle kalmıyor, işçinin alın terini de sömürüyor. Üstelik fotoğraftaki kardeşlerimiz sadece şantiyede kalanlar, bir bu kadar da evine gidip gelen var. Şantiyede kalanlar evine gitmek istediğinde seyahat yasağı var diye gidemiyor. Covid olanların isimleri de sisteme girmiyormuş, diğer işçiler temaslı sayılıp iş durmasın diye. Bu insanlar bu işsizlik döneminde evine ekmek götürmek için buna razı oluyor. Yazıktır, günahtır, ayıptır. Siz nerede duracaksınız, ne zaman doyacaksınız?"

Kaynak: anka