CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi’yi ziyaret etti. Tuncay Özkan, “Yerel basınımızı güçlü ve özgür kılacak somut çözümler üzerine odaklanıyoruz” dedi.

Ziyarette, Dilek Gappi, basın sektörünü tek ses olmaya zorlayan bir süreçten geçtiklerini belirterek, “Yaşadığımız zorlu süreci aşmak için basın meslek örgütleri daha fazla inisiyatif almalı. Basın kartı konusunda referans, meslek örgütleri olmalı. Maalesef gazeteciler üzerinde baskı ve ekonomik sorunlar her geçen gün artıyor. Aşmak için yerel, ulusal tüm kurum ve kuruluşların dayanışmasına ihtiyaç var” diye konuştu. Gappi, aynı zamanda meslektaşları olan Özkan’dan, yerel basının güçlendirilmesi yolunda somut adımlar atılmasını istedi.

ÖZKAN: ÇÖZÜME ODAKLANIYORUZ

Tuncay Özkan ise son dönemde yapılan yasal düzenlemelerin basını kısıtlayıcı hükümler içerdiğine dikkat çekti. Özkan, şunları söyledi:

"Çalışmalarımızı medya sektörünün yapısal sorunlarını çözmek üzerine planlıyoruz.  Ben de bir basın mensubuyum ve ülkemizde medyanın daha güçlü, tarafsız olması gerektiğine inanıyorum. İzmir Gazeteciler Cemiyeti gibi Türkiye’nin önde gelen meslek örgütlerini dolaşıyorum.  Yerel basınımızı güçlü ve özgür kılacak somut çözümler üzerine odaklanıyoruz.”

Kaynak: anka