CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2011-2018 yılları arasında kiraladığı araçların Cumhurbaşkanlığı, AKP Genel Merkezi, Başbakanlık, TBMM Başkanlığı gibi kurumlara tahsis edilmesini gündeme getirdi. Özel, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a, “TBMM Başkanlığı’nın araç ihtiyacı mı bulunmaktadır? Bulunuyorsa bunun için başka bir kurumun kiraladığı araçların kullanılması kararı nasıl alınmıştır? TBMM, araçları kimlere tahsis etmiştir?" diye sordu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İBB’nin 2011 – 2018 yılları arasında kiraladığı araçlara ilişkin yapılan çalışmaya göre Cumhurbaşkanlığı, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi, Başbakanlık ve Okçular Vakfı gibi kurumlara araç tahsisi yapılması ve ilgili dönemde TBMM Başkanlığı’na 54, Meclis Başkanvekilliği makamına da üç adet aracın tahsisi yapılmasını gündeme getirdi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un yanıtlaması istemiyle önerge veren Özgür Özel, şu soruları sordu:

"ARAÇLAR KİMLERE TAHSİS EDİLDİ?"

-Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’nca 2011-2018 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce kiralanan araçlar kullanılmış mıdır? Kullanıldıysa kaç adet kullanılmıştır? Kullanılan araçlar hangi dönemlerde kullanılmış ve kimlere tahsis edilmiştir?

-Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’nca 2011-2018 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce kiralanan araçların kullanılmasına neden ihtiyaç duyulmuştur?

-Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’nca kullanıldığı anlaşılan ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce kiralanan araçlar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bir ödeme yapılmış mıdır?

-Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’nın araç ihtiyacı mı bulunmaktadır? Bulunuyorsa bunun için başka bir kurumun kiraladığı araçların kullanılması kararı nasıl alınmıştır?

-Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı, 2011-2018 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi dışında başka kurumlarca kiralanan araçları kullanmış mıdır? Kullandıysa, hangi kurumların kiraladığı araçlar kullanılmıştır, kimlere tahsis edilmiştir?

-Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı, 2019 yılından bugüne kadar başka kurumlarca kiralanan araçları kullanmış mıdır? Kullandıysa, hangi kurumların kiraladığı araçlar kullanılmıştır, kimlere tahsis edilmiştir?

Kaynak: anka