CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde “Kız çocuklarının eğitim hakkına erişmesi için eğitimde fırsat eşitliği sağlanmalıdır. Kız çocuklarının erken yaşta ve zorla evlendirilmesinin önünü açan 4+4+4 sisteminden derhal vazgeçilmelidir. Çocuğa yönelik istismarda bulunanlara sağlanan iyi hal indirimleri sonlandırılmalı, sanıklar cezasızlık ile ödüllendirmekten vazgeçilmelidir” açıklamasını yaptı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’ne ilişkin bir yazılı açıklama yaptı.

Nazlıaka, kız çocuklarının dijital imkanlara erişmek bir yana en temel haklara erişimde zorluk yaşadığını söyledi. Açıklamasında, “Çocuklara cinsel istismarda bulunanlar cezasızlıkla ödüllendiriliyor” değerlendirmesini yapan Nazlıaka, 2020 yılında yargılamalarda 5 bin 100 kişinin beraat ettiğini belirtti. Cezaevlerinde sadece 12 bin 942 hükümlü ve 2 bin 550 tutuklunun bu suçlar kapsamında bulunduğunu kaydetti.

"İYİ HAL İNDİRİMLERİ SONLANDIRILMALI"

Nazlıaka, çocukların hayatındaki zorlukları ilk seçimde değiştireceklerini belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“Kız çocuklarının eğitim hakkına erişmesi için eğitimde fırsat eşitliği sağlanmalıdır. Kız çocuklarının erken yaşta ve zorla evlendirilmesinin önünü açan 4+4+4 sisteminden derhal vazgeçilmelidir. Karma eğitimden asla ödün verilmemelidir. Çocuğa yönelik istismarda bulunanlara sağlanan iyi hal indirimleri sonlandırılmalı, sanıklar cezasızlık ile ödüllendirmekten vazgeçilmelidir. Eşit, adil ve refah içinde bir hayat çocuklarımızın en temel hakkıdır.”

Kaynak: anka