Türkiye’nin dört bir yanından kuraklık şikayetleri gelmeye devam ediyor. CHP Milletvekilleri Uşak, Burdur, Kırşehir’de kuraklıktan etkilenen tarım arazilerine giderek çiftçileri dinledi. Milletvekilleri Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye seslenerek, çiftçilere destek verilmesini istedi.

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, CHP Uşak milletvekili Özkan Yalım kuraklığın zarar verdiği üreticileri ve arazileri yerinde gördü.

CHP Uşak milletvekili Özkan Yalım, kuraklık nedeniyle buğday başaklarında tohum olmadığını belirterek, konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’yi göreve davet ettiğini söyledi. Yalım, “Buğday şu an sıfır. Çiftçimizin zararının tespit edilip, gerekli desteğin verilmesi lazım. Yoksa çiftçimiz önümüzdeki yıl değil gübre atmaya, bu arazileri sürme için traktöre koyacak olduğu mazotu koymaya bile gücü kalmayacak” dedi.

“TÜRKİYE’DE ÇİFTÇİ KAZANMADIKÇA KİMSE KALKINAMAZ”

Ekinleri kuraklıktan zarar gören çiftçi ise, “Bu arazinin dönümünden 400 kilo buğday alıyordum. Şimdi kuraklıktan dolayı dönümünden 50 kilo alamam. Buradan 2 bin lira kazanamam. Yüzde 70 zararımız var. Devlet büyüklerimiz bize destek çıksın. Sadece buğday değil haşhaşlar da tütünler de aynı şekilde. Dikilen fidelerin yarısı tutmuyor kuraklıktan dolayı. Haşhaşların kozalakları küçücük. Türkiye’de çiftçi kazanmadıkça kimse kalkınamaz” diyerek devlette yardım istediğini söyledi.

“KIRŞEHİR ÇİFTÇİSİNİ ARTIK GÖRÜN”

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan da çiftçinin masraflarından dolayı zarar ettiğini ifade ederek borcunu ödeyeceğini söyledi. İlhan, “Bu zararı kim karşılayacak? Tarım Bakanı’na sesleniyorum, lütfen Kırşehir çiftçisini artık görün, çare olun” dedi.

“SU SORUNU BURDUR İÇİN ACİLDİR”

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker ise, Burdur’da kuraklığın çiftçi açısından ne denli sorun olduğunu kurumuş buğday tarlasına giderek göstermek istediğini belirterek, “Su sorunu Burdur için acildir” dedi.

Kaynak: anka