CHP Gaziosmanpaşa İlçe Genlik Kolları Başkanı Mert Bakşi, "Bu mücadele, ortak mücadelemizdir, bu ülkede partili genç yoktur, yoksul ve zengin genç vardır. Bu ülkede AKP’li, CHP’li genç yoktur, torpil bulabilen-torpil bulamayan genç vardır" dedi.

CHP Gaziosmanpaşa İlçe Genlik Kolları Başkanı Mert Bakşi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gençlere verdiği müjdeleri konu alan bir basın açıklaması yaptı. Bakşi, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen, CHP İlçe Başkanı Hakan Bahçetepe ve yönetim kurulu üyelerinin de eşlik ettiği basın toplantısında, 6 maddeden oluşan bildiriyi okudu.

"AKP HÜKÜMETİ, SPORU BOŞ UĞRAŞ MÜZİĞİ İSE KURU GÜRÜLTÜ OLARAK GÖRÜYOR"

Siyasal iktidar tarafından alınan kararlarla birlikte uygulanan başarısız politikaların gençlerde umutsuzluk yarattığını söyleyen Mert Bakşi, işsizliğin, kamu kurum ve kuruluşlarına karşı güvensizliğin, her alanda güvencesizliğin, barınma ve eğitimin piyasalaştırılması gibi sorunların giderek derinleştiğini söyledi. Bakiş, şunları söyledi:

"Derinleşen bu sorunlar sonucunda ortaya çıkan veriler ise şöyledir; 2021 yılının mart ayı itibariyle genç işsizlik oranı yüzde 25,3, ne eğitimde ne de istihdamda yer almayan genç oranı ise yüzde 28,3’tür. İş sahibi olarak belirtilen gençlerin birçoğu güvencesiz, belirsiz ve kırılgan istihdam alanlarında çalışmaktadır. Fizyolojik ihtiyaçlar gibi yeme-içme ve barınma ihtiyaçlarını bile kendi başına karşılayamayan genç nüfus, ne yazık ki kendisini gerçekleştirebileceği tüm alanlardan da mahrum bırakılmış durumdadır. Sporu boş uğraş, müziği ise kuru gürültü olarak gören AKP hükümeti, sanat ve spor alanlarını oluşturmayı bırakın, var olanları kapatıp rant alanlarına dönüştürme uygulamalarına devam etmektedir.”

‘İKTİDARIMIZIN İLK 6 AYINDA GENÇLERE YÖNELİK 6 MADDEDEN OLUŞAN BİR POLİTİKA YÜRÜTECEĞİZ’ 

Ülkede yaşanan tüm olumsuzlukların tek çözüm yolunun CHP olduğunu söyleyen Bakşi, şöyle konuştu:

“Ülke genelinde ve ilçemizde yaşayan gençliğin tüm sorunlarına karşı samimi olarak çözüm üreten tek parti ülkemizin kurucu ve kurtarıcı iradesi olan CHP'dir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, biz bu ülkenin gençleri için gerek Katar emirine gerek Batı’nın egemenlerine gerekse ülke içerisinde emperyallerle iş birliği içerisinde yer alan yöneticilere karşı pabuç bırakmayan ve mücadelesini karşılaştığı tüm engellere rağmen devam ettirmektedir. Genel Başkanımız bu yapılara karşı sadece mücadele etmeyip, çözüm önerileri ortaya koymuş ve AKP Hükümeti'nin aldığı yanlış kararları düzeltmesi için uyarılarda bulunarak biz gençlerin umudu olmaya devam etmiştir."

Mert Bakşi, "Genel Başkanımız, geçtiğimiz günlerde mütevazi evinin mutfağında tamamen bizden biri olarak halkın iktidarının ilk 6 ayında gençler için uygulayacağı 6 politika önerisini biz gençlere açıklamıştır” diyerek; politikalarını şöyle sıraladı:

"- Gençlerin alacağı ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımlarında ÖTV sıfırlanacak.

- Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenim kredisi borçları sıfır faizle yapılandırılacak.

- Aile destekleri sigortasından yararlanan ailelerin çocuklarına kamu personeli alımında öncelik tanınacak. Kamu personeli alımlarında mülakat kaldırılacak, torpile son verilecek.

- Üniversiteli her gence kültür- sanat etkinliklerinde harcamaları için 1000 TL’lik maddi destek verilecek.

- Pasaport çıkarma işlemi ve yurt dışına çıkış harcı alınmayacak.

- Gençlerin alacağı ilk otomobilde ÖTV sıfırlanacak."

"BU ÜLKEDE PARTİLİ GENÇ YOKTUR, YOKSUL VE ZENGİN GENÇ VARDIR"

"Gençliği, geleceğimizin mimarı, yarınlarımızın teminatı olarak gören Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kuruculuğunu yaptığı partimizde verilen bu olağanüstü mücadeleyi görerek, gençlerin demokrat amcasının yanında olduğumuzu; onu gördüğümüzü, anladığımızı ve mücadelesine destek verdiğimizi buradan Gaziosmanpaşa Gençlik Örgütü olarak yineleyerek ifade etmek istiyoruz" diyen Bakşi, şunları dile getirdi:

"Bu mücadele, ortak mücadelemizdir, bu ülkede partili genç yoktur, yoksul ve zengin genç vardır. Bu ülkede AKP’li, CHP’li yoktur, torpil bulabilen-torpil bulamayan genç vardır. Dolayısıyla sorunlarımız ortaktır. Çözümü açık ve nettir. Çözüme ulaşmak için; Gaziosmanpaşa’nın yurdunu ve milletini seven tüm gençlerini mücadelemize ortak olmaya davet ediyor, saflarımız katılmaları için çağrı yapıyoruz. Bu mücadele senin benim değil, bizim mücadelemizdir. Sen ben yok, biz varız! Biz birlikte başaracağız.” 

 

 

Kaynak: anka