Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamak için bir video paylaştı. Paylaşılan videoda Atatürk’e sadece 1 saniye yer verilmesi tepki çekti. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, "Ne yaparlarsa yapsınlar, bu milletin kalbinden hiç kimse Mustafa Kemal Atatürk sevgisini asla söküp atamayacak" dedi.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik Ve Spor Komisyonu’nun CHP’li üyesi Burcu Köksal, Bakan Kasapoğlu’na şu sözlerle tepki gösterdi:

"Bugüne kadar AKP İktidarında hep gördüğümüz manzara buydu. Cumhuriyet'le Mustafa Kemal Atatürk'le hesaplaşma Kurtuluş Savaşı'nın izlerini silmeye çalışma, milli bayramları unutturma, sönük kutlama gayreti içinde olduklarını gördük. Ne yaparlarsa yapsınlar ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, bu milletin kalbinden hiç kimse Mustafa Kemal Atatürk sevgisini, Cumhuriyet'e bağlılığı asla söküp atamayacak."

Bu arada tepkilere cevap vermek isteyen bakanlık personeli, profilleri karıştırınca bakanlığın resmi hesabından paylaşım yaptı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi hesabından yapılan paylaşımda, Kasapoğlu’na haksızlık edilmemesi gerektiğini ve Kasapoğlu’nun profilinde Atatürk paylaşımlarının olduğu belirtildi. Paylaşım kısa sürede silindi.

 

Kaynak: anka