CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Harf Devrimi karşıtı yazısı olan Mustafa Gündüz’ün Talim ve Terbiye Kurulu üyeliğine atanmasına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e; “Cumhuriyet devrimlerine karşı çıkıp, halifeliği savunan kişilerin Milli Eğitim Bakanlığında üst düzey görev verilmesi ne anlama gelmektedir?" sorusunu yöneltti.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı’na yapılan atamalara ilişkin, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırladı. Özer’in göreve başlamak için Anayasa gereği TBMM’de henüz yemin etmediğine ancak Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle çok sayıda Millî Eğitim Bakanlığı bürokratının hızla değiştirildiğine dikkat çeken Kaya, Özer'e şu soruları yöneltti:

"- Cumhuriyet Devrimleri’ni hedef alan kişilerin T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na bürokrat olarak atanmalarındaki amaç nedir?

- Harf Devrimi’ne karşı olan bir kişilerin T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Yönetim Kuruluna atanmasındaki hedef nedir?

- Cumhuriyet Devrimlerine karşı çıkıp, halifeliği savunan kişilerin T.C. Milli Eğitim Bakanlığında üst düzey görev verilmesi ne anlama gelmektedir?

- Fetullah Gülen’in dershanelerin kapatılmasına karşı çıkan bir anlayışın, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeliği verilmesindeki amaç nedir?

- T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkan ve üyeleri neden cemaat ve tarikatlara bağlı vakıf ve derneklerde görev almış kişilerden oluşturulmuştur?"

 

Kaynak: anka