CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, seçim bölgesi olan Denizli'de, Bekilli ilçesindeki pazarcı ve sanayi sitesi esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Halkın alım gücünün olmadığını bu yüzden de ürünlerini satamadığını söyleyen bir pazarcı esnafı, "Bir değişse de biz de kurtulsak. Aslında ben MHP’li biriyim. Ama ben bittim artık hiç değilim. Gerçekten memnun değilim yani. Vallahi oyumu vereceğim bu kez size vereceğim. Ne olursa olsun artık" dedi. 

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Bekilli'de yurttaşlarla buluştu, pazarda nabız tuttu. Karaca'ya sorunlarını anlatan esnaf, alım gücünün düşük olduğundan, üreticinin ürünlerini satamadığından şikayet etti. 

Çiftçinin zor günler geçirdiğini, parasının olmadığını söyleyen bir traktör tamircisi, "Çiftçide para olmadığı için kaldırdığı mahsul de para etmiyor. Ama aldığı mazot, gübre deli para! 170 lira civarı gübre, mazot 7 lirayı geçti. Bir teneke yağ 170 TL idi, şimdi 570-600 TL oldu. Millet gelip yaptıramıyor bile. Ben traktör tamircisiyim ama çiftçide para yok. Enflasyon bu ülkede domates, biberle ölçülerse bize daha çok yüzde 10-12’lerde hesap çıkarırız" diye dert yandı.  

“MHP’Lİ BİRİYİM AMA BEN BİTTİM ARTIK HİÇ DEĞİLİM”

Ürünlerini satamadığından şikayet eden bir pazarcı esnafı, "Satamıyoruz. 4 lira domates, milletin alım gücü yok satamıyoruz. Üretemiyoruz. Benim kendi malım domatesler, susuzluktan olmadı. Her şey şu an boş. Ne yapmak lazım ben de bilmiyorum. Değişmek lazım da değişmiyor. Bir değişse keşke de biz de kurtulsak. Aslında ben MHP’li biriyim ama ben bittim artık hiç değilim. Gerçekten memnun değilim yani. Vallahi oyumu vereceğim bu kez size vereceğim. Ne olursa olsun artık yapacak bir şey yok" diye konuştu. 

Pazarcı esnafı, ekonomiden dert yanarken değişim vurgusu yaptı. "Memnun olan yok da... Değiştirmek lazım. Bunlar bitti artık. Adam dün televizyonda ‘Kayseri AKP’nin kalesiydi bunu bile kaybettiler’ dedi. Gerisini siz düşünün. Bittiler" dedi. 

“BÜYÜK KARPUZ ALAN YOK”

Pazarda kavun, karpuz satan bir yurttaş, CHP'li Biçer Karaca'nın, "Dilimle satıyor musunuz?" sorusuna, "Onlara geleceğiz, az kaldı. Büyük (karpuz) alan yok. 3, 5 kilo. Kilosu 2 TL" yanıtını verdi. 

 

Kaynak: anka